Grozan slučaj: Ženi s invaliditetom obećali posao, a onda je tjerali da prosjači. Sve je trajalo više od godinu dana

invaliditetom
Foto: Policija

Dvojica muškaraca i jedna žena osumnjičeni su za trgovanje ljudima nakon što je policija dovršila kriminalističko istraživanje. Policija sumnjiči muškaraca starosti 20 i 51 godinu te 21-godišnju državljanku Srbije da su počinili kazneno djelo „Trgovanje ljudima“ na štetu 59-godišnje žene s invaliditetom.

– Sumnja se da je osumnjičeni 20-godišnjak zajedno s članovima svoje obitelji, 51-godišnjakom i 21-godišnjakinjom, oštećenoj 59-godišnjakinji obećao zaposlenje u Hrvatskoj. Nakon što je sredinom rujna 2022. oštećena doputovala u Hrvatsku, osumnjičeni su je smjestili u kuću na području Pisarovine, oduzeli joj osobne isprave te pod izlikom da je dužna podmiriti troškove smještaja i drugih potrepština prisilili na prosjačenje – objavili su iz policije.

Naime, osumnjičeni 51-godišnjak od tada je svakodnevno oštećenu dovozio na područje Pisarovine i Kvaternikovog trga u Zagrebu gdje je ona na ulici svakodnevno prosjačila novac od građana. Sav dobiveni novac potom je predavala osumnjičenom 20-godišnjaku.

Međutim, kad je oštećena, jednom prilikom, isprosila manji iznos novca od očekivanog, osumnjičeni 20-godišnjak prvo ju je verbalno, a potom i fizički napao te je više puta otvorenim dlanom udario po licu.

Tukla ju je 21-godišnjakinja koja ju je jednom prilikom nogom udarila u tijelo. Također ju je tjerala da čisti kuću te joj, zajedno s drugom dvojicom osumnjičenika, nije omogućila zdravstvenu zaštitu i liječnički pregled kada je bila bolesna.

Dakle, zlouporabom teškog položaja ovisnosti o članovima obitelji, a posebno s obzirom na invaliditet odnosno osjetilna oštećenja 59-godišnjakinje, osumnjičeni su oštećenu zajedno prisiljavali na počinjenje protupravnih radnji zbog čega je ona tijekom listopada pobjegla na tada njima nepoznato mjesto.

Nakon što su doznali gdje se oštećena nalazi, 30. listopada ove godine u popodnevnim satima, osumnjičeni su se zajedno teretnim automobilom marke Citroen Berlingo dovezli do kuće na području Dubrave u kojoj je, kod svog poznanika, nakon bijega boravila nesretna žena.

Nakon što ih je oštećena odbila vratiti se i ponovno prosjačiti, 20-godišnjak ju je tjelesnom snagom odvukao do vozila gdje ju je, uz pomoć 21-godišnjakinje, ugurao u tovarni prostor. Žena je uspjela otvoriti vrata tovarnog prostora i pobjeći u kuću svog poznanika s kojim su se osumnjičeni zatim verbalno sukobili da bi se potom zajedno udaljili s mjesta događaja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, rekli su iz Policijske uprave zagrebačke.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare