Prepuna Vijećnica Pučkog otvoreng učilišta: Veliki interes za predavanje književnice i umirovljene časnice Hrvatske vojske Tanje Belobrajdić

časnice
Foto: FB

Vijećnica Pučkog otvorenog učilišta bila je premala da bi primila sve koji su došli na predavanje književnice, vukovarske braniteljice i umirovljene časnice Hrvatske vojske Tanje Belobrajić.

Predavanje je organizirano povodom  Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tanja je na predavanju uz foto projekciju govorila o herojima obrane Vukovara. Prisjetila se i naših sugrađana Tihomira Tihice Tomašića, Mladena Armstronga Grofa i Renea Matoušeka, te brojnih drugih koji su život dali u obrani Vukovara.

časnice

Tanja je u Vukovarau ostala do samog kraja, nakon pada iz okruženja izlazi sa suborcima u teškome i mučnome proboju.

Njezin prvijenac, roman “Crni kaput”, objavljen 2015. godine, dobitnik je nagrade Josip i Ivan Kozarac te nagrade Društva hrvatskih književnika za najbolji prvijenac u 2015. godini.

Svojim književnim radom podsjeća na sve one hrabre branitelje, svoje prijatelje, a i druge sudionike obrane Grada heroja. Priprema novi roman pod nazivom „Nisu zaboravljeni, čuvari grada“, nastavak romana „Nisu zaboravljeni, grad heroja“ u kojima autorica piše o poginulim i nestalim braniteljima Vukovara.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare