Brojni stanovnici našeg grada prisjećaju se poginulih u Domovinskom ratu: Veliku Goricu obasjale svijeće u čast Vukovaru i Škabrnji

vukovar škabrnja

Večer prije 18. studenoga, dana kada je okupator nakon herojske obrane zauzeo Vukovar i dana kada je pala Škabrnja, Hrvatsku obasja plamen tisuća i tisuća svijeća. Tako je i u Velikoj Gorici. Time se izražava počast svim poginulima u Domovinskom ratu, a posebno onima iz Vukovara i Škabrnje.

Na brojnim lokacijama u našem gradu upaljene su svijeće. Već tradicionalno ispred velike zastave svijeće su zapalili predstavnici Gradske četvrti Hrvatski velikani, dok su u Kurilovcu to učinili predstavnici tamošnje gradske četvrti i udruga umirovljenika, DVD-a, NK Kurilovec i ŽRK Udarnik.

Obilježavanju su se priključili i brojni učenici goričkih škola koji su zajedno s učiteljima i učiteljicama upalili lampione uz rub pločnika Zagrebačke ulice.

Ukrajinska zajednica u Velikoj Gorici sudjelovala je u obilježavanju 25. obljetnice stradanja u Vukovaru i Škabrnji. Prvi puta je sudjelovao i Andrej Pavlešan predstavnik Ukrajinaca u Zagrebačkoj županiji, rekao nam je Rudolf Vujević koji koordinira sve aktivnosti vezane uz život Ukrajinaca u našem gradu.

Izaslanstvo Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica iskazala je pijetet paljenjem svijeća povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, ali i sve žrtve iz Domovinskog rata ispred goričkog groblja na Golubici.

Velikogoričani su također dali obol obrani Vukovara, a neki se iz grada nisu vratili u Turopolje. I danas, 32 godine nakon što su vukovarski branitelji 87 dana odolijevali nadmoćnom agresoru, rane još nisu zacijelile. Kako u Vukovaru, tako i u Škabrnji. Stoga se trebamo sjećati žrtve koju su stanovnici i branitelji tih mjesta, ali i čitave Hrvatske podnijeli u Domovinskom ratu.

vukovar škabrnja
Počast žrtvama odana je u Velikoj Gorici

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare