Zaposlenicima trgovačkih lanaca stižu božićnice: Poznati drogerijski lanac i ove je godine rekorder po visini novčane nagrade

trgovačkih
Foto: Unsplah

Do Božića je ostalo nešto više od mjesec dana, a radnicima nekih trgovačkih lanaca stižu odlične vijesti o isplati božićnica.

Zaposlenici dm-a u prosincu će dobiti stimulaciju u razini mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. Prosječna neto plaća prodavačica u dm-u u ovoj poslovnoj godini iznosila je oko 1670 eura što znači da će im toliko sjesti na račune u prosincu.

Za djecu djelatnika do 15 godina pripremili su dar u iznosu od 132,73 eura. Na taj način, poručuju iz dm-a, nagrađuju trud i doprinos svojih zaposlenika.

Trgovački lanac Lidl svojim će zaposlenicima, njih 3200, na prvi dan prosinca isplatiti božićnicu u iznosu od 335 eura. Uz božićnicu, za svakog je zaposlenika pripremljen i tradicionalni blagdanski paket.

Umjesto dosadašnjih poklona za djecu, Lidl će za svako dijete do 15 godina uplatiti po 30 eura, kako bi roditelji mogli sami razveseliti mališane darom po izboru, poručuju iz Lidla.

Iz Kauflanda javljaju kako će svi zaposlenici na nerukovodećim radnim mjestima u predblagdansko vrijeme dobiti prikladne darove u obliku poklon bona u vrijednosti od 331,81 eura.

– Djecu naših zaposlenika darujemo prigodnim blagdanskim paketom za svetog Nikolu te isplaćujemo 26,54 eura neto za svako dijete prijavljeno na poreznoj kartici – rekli su iz Kauflanda

Božićnicu i darove za djecu tradicionalno dijeli i Konzum, no još nije poznato koliko će ona iznositi ove godine.

Podsjetimo, Konzum je u rujnu radnicima isplatio 200 eura nagrade za angažman i rezultate ostvarene tijekom ljetne turističke sezone.

Za očekivati će da će ovih dana i drugi trgovački lanci objaviti koliko iznose njihove božićnice. Poslodavci u trgovini danas imaju puno problema u pronalaženju radnika, a božićnica je stavka koja može presuditi hoće li netko otići ili ostati raditi.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare