Nepravomoćna presuda goričkog Županijskog suda: Dobio četiri godine jer se potukao sa susjedom koji je potom umro, ali je izašao iz pritvora

županijski sud
Foto: Gorica.info

Četiri godine zatvora dobio je Zvonimir Vlahović (57) jer se u srpnju prošle godine u Gladovcu Pokupskom potukao sa susjedom Nikolom Samardžijom (63) koji je 19 sati poslije preminuo od posljedica udaraca u glavu. Ipak, do pravomoćnosti presude Vlahović je pušten na slobodu iz pritvora u kojem je proveo 15 mjeseci.

Tako je odlučilo tročlano sudsko vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici, piše Jutarnji list.

Vlahović će biti na slobodi do pravomoćnosti presude uz mjere opreza – svakog drugog ponedjeljka mora se javljati u policiju, a pokojnikovoj partnerici ne smije se približiti na manje od stotinu metara ni uspostaviti bilo kakav kontakt s njom.

Vlahović i Samardžija sukobili su se oko živice. Samardžiji je, nakon što je dobio tri udarca u glavu, liječnik savjetovao da ode na CT pregled glave, ali on to nije poslušao. Umro je zbog krvarenja u mozgu.

Na čitanju presude goričkog Županijskog suda sutkinja je istaknula kako vjeruje da će se obje strane, i Vlahović i Državno odvjetništvo, žaliti, pa će konačnu presudu donijeti Visoki kazneni sud.

Do tada će Vlahović biti na privremenoj slobodi.

Vlahović je i prije tuče sa Samardžijom imao sukob s njegovom partnericom 2019. godine. Tada se s njom verbalno sukobio i prijetio joj bombom.

Ako u blizini vidite nevjenčanu suprugu pokojnog, okrenite se i otiđite odmah, jer u slučaju kršenja mjera vraćate se u pritvor, prenosi riječi sutkinje Županijskog suda Jutarnji list.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare