Vedrana Janjić osigurala prvo mjesto u ženskoj konkurenciji u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi

vedrana
Foto: Maraton klub Velika Gorica

Gorička trkačica Vedrana Janjić potvrdila je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji u 1. Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi nakon što je osvojila treće mjesto na 40. Polumaratonu Nin – Zadar, održanom ovog vikenda. Još je samo jedna utrka do kraja lige i tad će Vedrana službeno biti proglašena najboljom cestovnom trkačicom u Hrvatskoj, javio namje Bruno Škrinjarić, tajnik Maraton kluba Velika Gorica.

Vedrana je na ninsko-zadarski polumaraton otišla kao vodeća u poretku HACL, s velikom prednošću ispred drugoplasirane Marije Zoretić (AK Fit).

No, kako je još uvijek postojala teoretska mogućnost da Zoretić ugrozi Vedraninu poziciju, najistaknutija trkačica Maraton kluba Velika Gorica išla je u Dalmaciju osvojiti dodatne bodove i učvrstiti svoje vodstvo u poretku.

Učinila je to na sjajan način, osvojivši treće mjesto u konkurenciji 31 trkačice i prvo mjesto u svojoj dobnoj kategoriji Ž40. Vedranin rezultat na 21.1-kilometarskoj utrci bio je 1h42min52sec, od nje su bile brže jedino Marijana Katić (AK Fortius) i Katarina Kokan (AK Fit).

Marija Zoretić se, iako prijavljena, na kraju nije pojavila na utrci, pa je Vedrana s bodovima osvojenima u Zadru učvrstila prvo mjesto i praktički osigurala naslov pobjednice lige. Vedrana sad ima 679 bodova, Zoretić je na 514 bodova, a samo je još jedna utrka do kraja lige –  4. Šibenik half marathon Runesco, u subotu 2. prosinca.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare