Donosimo detaljan program: U subotu počinje Advent u Gorici. Čeka vas Božićno selo, veliko klizalište, koncerti, slasna jela…

božićno selo

Sve je spremno za ovogodišnji Advent u Gorici. Božićno selo u kojem vrijedni vilenjaci čekaju svu djecu željnu zimskih radosti na otvorenom, adventski sajam, klizalište, kulturni program, koncerti, slasna blagdanska ugostiteljska ponuda… samo su dio ovogodišnjeg programa Advent u Gorici.

Turistička zajednica Velike Gorice uz potporu Grada Velika Gorica ove godine organizira advent u Parku plemenite opčine Turopoljske od subote, 2. prosinca pa sve do 7. siječnja – najavila je direktorica turističke zajednice Maja Toth.

– Advent je posvećen obiteljima i djeci, a ove godine donosi do sada najveće klizalište, Božićno selo i niz drugih sadržaja. Pred nama je i sveta Lucija i Dan Grada s koncertom Prljavog kazališta – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Tema ovogodišnjeg Adventa je podgutnica pa će grad biti ukrašen digitalnim podgutnicama, koje su custom made rađene po motivima s narodnih nošnji.

Prva adventska svijeća pali se na Trgu Stjepana Radića

Otvorenje Adventa je u subotu, 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće na Trgu Stjepana Radića u 17 sati. Nakon toga upalit će se i raskošna blagdanska rasvjete uz prigodan program i koncert  uvijek nasmijanog ženskog tria Gelato Sisters.

U 18 sati bit će uz nastup artista na ledu i službeno otvorenje klizalište u parku kod Muzeja Turopolja. Ove godine klizalište je prošireno za dodatnih 100 kvadrata, te će uz školu klizanja u jutarnjim terminima, za građanstvo raditi od 14 do 22, a vikendom od 10 do 22.

Na zimskom ugostiteljskom trgu u samom središtu parka posjetitelje čeka bogata blagdanska gastronomska ponuda u pet kućica (specijaliteti s raclette sirom, bavarske kobasice, peciva sa zeljem i buncekom, fritule, kuhano vino i gin, tople rakije te još mnogo toga).

U subotu je na programu i gostovanje najboljih plesača iz regije i Europe u našem gradu. U Srednjoj strukovnoj školi po prvi put će se održati internacionalno natjecanje u plesu svih stilova „Dance warz“ kojeg organizira Geek Clubr.

Ured bake Božičnjak radi cijeli dan

Svakako treba svratiti i do ureda bake Božičnjak koji će raditi u subotu cijeli dan. Vrijedni zadrugari OŠ Eugena Kvaternika organiziraju prodaju svojih radova, a Udruga Vukovina u srcu i Etno udruga Kurilovec prodaju delicija za blagdanski stol…

Posjetitelji će moći sudjelovati u tematskim radionicama, natjecanjima i drugim kreativnim aktivnostima, a detaljan program potražite na web stranici TZVG-a

U nedjelju, 3. prosinca na rasporedu je koncert Puhačkog orkestra DVD Velika Gorica pod dirigentskom palicom Mire Taradia. Pripremili su repertoar s hrvatskim božićnim pjesmama i ponekim svjetskim hitom. Nakon koncerta Puhačkog orkestra nastupit će velikogoričke glazbene legende sastav Mungos Blues i njihovi učenici – Mungos – mlade snage.

Poseban program organiziran je i za doček svetog Nikole. Ove godine uz mađioničarsku čarobnu predstavu mađioničara Joze Boze koji je već desetljećima uvršten u 10 najboljih mađioničara na svijetu i dolazak svetog Nikole, koji je nekoliko vreća slatkiša pripremio za goričke klince i klinceze.

Raspored održavanja koncerata

2.12. Gelato sisters

3.12 Mungos Brothers blues band

8.12. DJ – After work party

9.12. Positivo band

10.12 Grupa Kings

15.12. DJ – After work party

16.12 Disco magic band

17.12. Sky Groove Band

22.12. DJ – After work party

23.12. ZSA ZSA

29.12. DJ – After work party

30.12. Zakon šutnje

31.12. DJ Petar Jelušić

31.12. TS Lajbeki

5.1. DJ – After work party

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare