Ema Filković i Lucija Kirinić na korak do odlaska na Europsko prvenstvo za juniore u karateu

ema filković
Foto: Karate klub Velika Gorica

Karatisti iz Karate klub Velika Gorica natjecali su se u Osijeku na turniru Kup Osijeka koji se boduje za juniorsko Europsko prvenstvo. Na turniru je sudjelovalo sedam natjecatelja u 10 kategorija. Osvojili su devet medalja, od toga četiri zlata i pet bronci, objavili su iz kluba.

– Vrlo smo zadovoljni odrađenim borbama. Najuspješnija natjecateljica bila je Katja Braica osvojivši zlato u kadetkinjama i broncu u starijem uzrastu juniorki. Uz Katju, do najvišeg postolja su se još popeli Ema Jukić, Lucija Kirinić i Ema Filković.

Najbitnije medalje ovog bodovnog turnira ipak su bila zlata Eme Filković i Lucije Kirinić – rekao nam je trener Goran Živković.

Djevojke su trenutno vodeće na hrvatskom rankingu u kategorijama juniorke -48kg (Lucija Kirinić) i -66kg (Ema Filković), te su potvrdile zlato i prvu poziciju, no još do kraja ostaje zadnji turnir u Veneciji početkom prosinca koji će definirati putnike na Europsko prvenstvo.

Zlato su osvojile Katja Braica (kadetkinje -61kg), Ema Jukić (kadetkinje -47kg), Lucija Kirinić (juniorke -48kg), Ema Filković (juniorke -66kg).

Broncu su osvojili Ema Jukić- juniorke -48kg, Noel Jeromić (kadeti -70kg), Nikola Huzjak (kadeti -70kg), Katja Braica (juniorke -59kg) i Matea Kordić (juniorke -53kg).

Kadetkinje i juniorke bruse formu na pripremama reprezentacije u Sv. Martinu, dok mlađi članovi nastupaju na prvenstvu Zagrebačke županije koje se održava u subotu, 2. prosinca u Ivanić-Gradu.

 ema filković

ema filković

ema filković

ema filković

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare