Osigurana tri milijuna eura: Za izgradnju vodovoda u Leknenom i Cerovskom Vrhu te rekonstrukciju u središtu grada

vodovod
Foto: Gorica.info

VG Vodoopskrba osigurala je tri milijuna eura za izgradnju i rekonstrukciju javne vodoopskrbne mreže na području Velike Gorice. Bespovratna sredstva iskoristit će se za izgradnju vodovoda na području Leknenog i Cerovskog Vrha, te rekonstrukciju dijela vodoopskrbne mreže u Velike Gorice. Novac stiže iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a ugovor im je uručio ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Uz VG Vodoopskrbu ugovore je dobilo još 14 projekata ukupne vrijednosti gotovo 109 milijuna eura, dok su ukupna bespovratna sredstva 72,5 milijuna eura.

– Od ovih 15 projekata, njih 12 se odnosi na javnu vodoopskrbu i javnu odvodnju i njihova vrijednost je više od 90 milijuna eura, dok bespovratni dio iznosi 58 milijuna eura. Tri projekta odnose se na smanjenje rizika od katastrofa čija je ukupna vrijednost više od 18 milijuna eura. Plan je izgraditi 4,6 km zaštitnih vodnih građevina čime će 878 stanovnika biti zaštićeno od eventualnih poplava – rekao je ministar Filipović.

– Realizacijom svih ovih projekata desetine tisuća naših sugrađana imat će pristup poboljšanoj vodoopskrbi, izgradit ćemo više od 130 kilometara sustava javne vodoopskrbe te 92 kilometra sustava javne odvodnje – poručio je ministar Filipović.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare