Još jedan policajac u problemima: Načelnik u Policijskoj upravi zagrebačkoj isključen iz službe zbog prometnih prekršaja

načelnik
Foto: Policija

Posljednjih mjeseci zaredale su vijesti o policajcima prekršiteljima zakona. Najnovija stiže iz Policijske uprave zagrebačke. Načelnik Sektora za javni red i sigurnost Davor Posilović isključen je iz službe.

Posilović je, kako piše Večernji list, isključen iz službe nakon što je počinio više prometnih prekršaja. Naime, Policijska postaja Zaprešić 27. studenoga u 21.14 sati zaprimila je dojavu kako vozač osobnog automobila Renault Megane čini više prometnih prekršaja.

– Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem prekršaja je utvrđeno da je vozač navedenog privatnog osobnog automobila, načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave zagrebačke van službe, počinio prekršaje iz čl. 44. st. 1., čl. 46. st. 1., čl. 52. st. 1., čl. 56. st. 2., čl. 82. st. 1. t. 13 i čl. 88. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama te će isti od strane Policijske postaje Zaprešić zbog počinjenih prekršaja biti prekršajno procesuiran sukladno odredbama Prekršajnog zakona – kažu iz PU zagrebačke.

Iz policije, također, navode kako je načelnik Sektora za javni red i sigurnost idućeg dana, po dolasku na radno mjesto, odbio alkotestiranje. Nakon toga, načelnik PU zagrebačke isključio ga je iz službe.

U tijeku je utvrđivanje elemenata disciplinske odgovornosti za povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji, rekli su iz policije.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare