Poznati detalji uhićenja 27-godišnjeg krim policajca: Dilerima ukrao drogu, a onda je preprodavao

drogu
Arhivska fotografija: Policija

Iz policije i Uskoka su objavili detalje uhićenja 27-godišnjeg policajca i još dvojice osumnjičenih koji su povezani s pretprodajom droge. Policajac je odavao lokacije gdje dileri skrivaju drogu, a onda je zajedno s 27-godišnjakom i 30-godišnjakom provaljivao u te objekte. Ukradenu drogu vrijednu više od 100 tisuća eura prodavali su na ilegalnom tržištu.

Priopćenje Ravnateljstva policije prenosimo u cijelosti:

“Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana (1996., 1996. i 1993.). Sumnjiči ih se za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, pomaganja u pokušaju zlouporabe položaja i ovlasti, odavanja službene tajne i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

– Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni kao policijski službenik kriminalističke policije, prenosio operativne informacije ostalim osumnjičenicima o mogućim lokacijama na kojima drugi počinitelji skladište drogu. Na temelju tih informacija policajac je zajedno s drugo osumnjičenim istog godišta, provalio u jedan prostor te su  otuđili 49 kilograma droge koju su potom sva trojica prodavala na ilegalnom tržištu.

Također se sumnja da su sva trojica osumnjičenika, nakon što je prvoosumnjičeni pribavio podatke o garaži u kojoj je pohranjena droga, došli do garaže i počeli je obijati, u čemu nisu uspjeli, nakon čega su uhićeni. U garaži se u nalazilo ukupno 10,8 kilograma konoplje – izvijestili su iz Ravnateljstva policije.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja policajac i njegovi pomagači su predani pritvorskom nadzorniku te je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu za više kaznenih djela.

Također, osumnjičeni 27-godišnji policijski službenik je rješenjem nadležnog rukovoditelja udaljen iz službe te će se protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka” – naveli su iz Ravnateljstva policije.

Iz Uskoka kažu da je policajac, inače zaposlen u Upravi kriminalističke policije u Zagrebu, prikupljao i odavao klasificirane podatke od studenoga 2022. do 3. prosinca ove godine.

Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare