Policija otkrila detalje eksplozije spremnika plina u autoservisu: Ozlijeđen radnik i učenik koji je bio na praksi

spremnika plina
Arhivska fotografija: Gorica.info

Policija je objavila detalje eksplozije spremnika plina u autoservisu u Varaždinu kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Ozlijeđen je i 15-godišnji učenik koji je bio na praksi.

Kako je utvrđeno očevidom, koji su proveli policijski službenici u suradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja te inspektorom zaštite na radu, do nesreće je došlo u trenutku kada se vozilo nalazilo na dizalici unutar radionice. Radnici su skidali multiventil spremnika LPG plina, a onda je na neutvrđeni način došlo do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika.

Uslijed navedenog došlo je do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka te njene aktivacije radom peći na lož ulje, koja se nalazila u blizini.

Prilikom zapaljenja smjese, došlo je do nagorijevanja plastike kod stražnjeg lijevog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom.

Kod zapaljenja smjese, opekline je zadobio 46-godišnji djelatnik i 15-godišnji učenik na praksi, koji su se u tom trenutku nalazili u radionici. Obojici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin – objavili su iz Policijske uprave varaždinske.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare