Županija nagradila najbolje učenike sportaše i njihove mentore: Gimnaziji Velika Gorica pripale četiri nagrade

učenike sportaše
Foto: Gimnazija Veika Gorica

Zagrebačka županije i ove godine nagradila je učenike sportaše i njihove mentore. Školska godina 2022./2023. bila je izuzetno uspješna za školski sport. U Svetom Ivanu Zelini uz prigodni domjenak dodijeljene su nagrade najuspješnijim školskim sportskim društvima osnovnih i srednjih škola, ekipama, sportašima i sportašicama, istaknutim učiteljima i nastavnicima za poseban doprinos u razvoju školskog sporta, te nagrade za životno djelo. Među nagrađenima su i učenice Gimnazije Velika Gorica i njihov mentor profesor Tjelesnog odgoja Gordan Polan.

Nagradu su dobili i odbojkaši iz Osnovne škole Ščitarjevo u kategoriji najuspješnije muške sportske ekipe u 5. i 6. razredu.

Nagrađen je i Mario Vugec iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica kao najuspješniji sportaš s intelektualnim teškoćama u kategoriji osnovnih škola.

– Temeljem izvanrednih sportskih rezultata u prošloj školskoj godini, plasmana na čak 10 završnica državnih natjecanja, osvajanju brončane medalju u krosu za djevojke, naša Gimnazija okitila se s najviše laureata. Dodijeljeno su nam četiri nagrade: za najuspješnije školsko sportsko društvo (ŠŠD GVG), najuspješnija sportska ekipa (kros) u sastavu: Anja, Tena i Tara Petračić, Tena Martinec, najuspješnija sportašica (Tara Petračić koja je sudjelovala na čak tri završnice državnih natjecanja: kros, atletika, futsal), te nastavnik TZK, Gordan Polan za poseban doprinos u razvoju školskog sporta – objavili su iz goričke Gimnazije.

Inače, na svim državnim natjecanjima Zagrebačka županija imala je svoje predstavnike.

– U konkurenciji osnovnih i srednjih škola na državnoj razini osvojili smo 10 prvih mjesta na natjecanjima. Iz godine u godinu sve brojniji, bolji i uspješniji – kazala je Ivančice Valek, predsjednice Županijskog školsko sportskog Saveza Zagrebačke županije.

učenike sportaše

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare