Simbol mira u svijetu: Betlehemsko svjetlo večeras stiže u dvije župe u Velikoj Gorici

Foto: Savez izviđača Hrvatske

Betlehemsko svjetlo, simbol mira u svijetu, stiglo je u nedjelju u zagrebačku katedralu. Hrvatski izviđači donijeli su ga iz austrijskog Linza te su ga u nazočnosti pokrovitelja ove izviđačke aktivnosti u Hrvatskoj, predsjednika Hrvatskog sabora, Gordana Jandrokovića, uručili monsinjoru Josipu Kuhtiću, rektoru zagrebačke katedrale.

Misno slavlje u bogoslužnom prostoru Blaženog Alojzija Stepinca, gdje je kasnije dijeljeno Betlehemsko svjetlo, predvodio je velečasni Jakov Rađa.

svjetlo

Betlehemsko svjetlo preuzeli su i članovi Turopoljske udruge skauta „Tur“, koji će ga danas donijeti na večernje mise u 18:30 sati u župne crkve Blaženog Alojzija Stepinca te Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

Donijet će ga i na svečanu akademiju povodom Dana grada te na Lucijsko spravišče Plemenite opčine Turopoljske, 13. prosinca, a predstojećih vikenda, do Badnjaka i u brojne župne zajednice na području Velike Gorice.

Betlehemsko svjetlo upaljeno je na prvu nedjelju Došašća u Betlehemu, na mjestu Kristova rođenja. Zrakoplovom je dovezeno u Austriju, odakle su ga članovi brojnih nacionalnih skautskih organizacija preuzeli 9. prosinca na ekumenskoj svečanosti u Linzu.

Svjetlo je ove godine u špilji Isusova rođenja upalila dvanaestogodišnja palestinska kršćanka Pillar Jarayaseh. U Beču ga je preuzeo Michael Putz, ovogodišnje „dijete svjetla mira“.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare