Uz osvijetljene naftne njihalice: Održana jedinstvena noćna cestovna utrka Black Gold Night Run u Ivanić-Gradu

cestovna utrka
Foto: Promo

Noćna cestovna utrka od 10 km Black Gold Night Run održana je u subotu u Ivanić-Gradu. Crno-zlatna noćna utrka održana je uz atraktivno osvijetljene naftne njihalice.

Na utrci je sudjelovalo 70 trkača. Pobjednik utrke je Ivan Bulić iz AK Maksimir s istrčanim vremenom od 34:49  min. Drugo mjesto je osvojio Miloš Klindo iz AEK Gradiška, a treće Tihomir Golner.

U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Ana Hasan s istrčanim vremenom od 46:31 min. Druga je bila Nikolina Bestić iz KIFZG Run, a treće mjesto pripalo je Tihani Golner Stričko.

Pobjednici utrke osvojili su godišnje rekreativne ulaznice za bazene Naftalana, a druga i treća mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji mjesečnu ulaznicu za bazene Naftalan.

– Grad smo sporta i mladih, zdravstvenog turizma i čuvanja baštine, pa smo sve vrijednosti spojili trčanjem. Promocija sporta je promocija i zdravog načina života pa nam je drago da nastavljamo sa ovim događanjem kojim potičemo na zdrav način života. I u sljedećoj godini nastavljamo s ulaganjima u sportsku infrastrukturu i rad sportskih udruga – rekao je zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj.

– One su simbol našeg grada, a zajedno sa naftom, naftalanom i bučinim uljem simboliziraju crna zlata. U tjednu obilježavanja svete Barbare, zaštitnice rudara i naftaša, ova je utrka posveta njima, ljubiteljima industrijske baštine i svim zaljubljenicima u sport – rekla je direktorica Turističke zajednice Ana Gašparović.

Više od 200 naftnih njihalica nalazi se na području Ivanić-Grada, te šuma Marča i Žutica. Osvijetljene njihalice bile su nit vodilja trkačima i zajedno s blagdanskim uređenjem grada tvorile su posebnu atmosferu cjelokupnog događaja. Njihalice su i simbol na medaljama koje su dobili trkači te je takva jedinstvena trkačima kao i sama utrka.

Black Gold Night Run dio je adventske ponude Ivanić-Grada, a promocijom naftalana i bučinog ulja produžuje se turistička sezona i na doba izvan božićnih blagdana u vidu cjelogodišnjeg zdravstvenog turizma i manifestacije Bučijada.

– Jedan od glavnih ciljeva nam je produljiti boravak gostiju na našem području kreiranjem zanimljivih sadržaja i povezivanjem različitih aspekata ponude u našem kraju koji je iznimnog bogat i ima što ponuditi – istaknula je Gašparović.

Utrku su zajednički organizirali Turističke zajednice Ivanić-Grada s podrškom INE, Run Croatia, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Javna vatrogasna postrojba Ivanić-Grad i biciklistički klub Drumski ratnici.

Nakon utrke sudionike i pratitelje je zabavljao Showtime band uz prigodnu ugostiteljsku ponudu.

       cestovna utrka

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare