Premijer Plenković, ministri Anušić i Medved na Plesu: Obišli radove na izgradnji hangara za borbene avione Rafale

Foto: Ministarstvo obrane / F. Klen

Premijer Andrej Plenković, ministri Ivan Anušić i Tomo Medved obišli su u ponedjeljak radove na izgradnji nove infrastrukture za višenamjenske borbene avione u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić izrazio je zadovoljstvo uspješnim tijekom realizacije jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata za Hrvatsku vojsku i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Istaknuo je kako izgradnjom ovih hangara pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva dobivaju uvjete za rad u skladu sa svjetskim standardima, priopćilo je Ministarstvo obrane.

– Ovaj projekt bit će završen u zadanom roku i biti će spreman za prihvat aviona Rafale koji će stići 2024. godine. Ulaganje u ove hangare kao i cijeli projekt opremanja višenamjenskim borbenim avionima Rafale, investicija su u sigurniju budućnost naše zemlje i simbol jačanja ukupnih obrambenih sposobnosti – poručio je Anušić.

Ministar Medved kazao je kako se s radošću očekuje dolazak prvih borbenih zrakoplova Rafale u Hrvatsku u prvoj polovici iduće godine.

– Paralelno s ovim procesom pripreme za dolazak zrakoplova, ovih dana u Hrvatsku pristigla su i prva borbena vozila Bradley. To je snažna poruka ove Vlade koja je usmjerena prema jačanju obrambenih sposobnosti Hrvatske – rekao je Medved.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u ovoj prigodi istaknuo je kako se ovaj iznimno zahtjevan i složen projekt izgradnje infrastrukture koja je potrebna za naše moderne i moćne lovce realizira planiranom dinamikom.

– Ovo je pokazatelj da avioni bez infrastrukture nisu dovoljni, kao ni bez obuke tehničara i pilota te modernizacije radara, koja se također odvija paralelno s obukom. Svi ti projekti zajedno dat će nam jednu novu sposobnost, sposobnost zaštite i obrane hrvatskog neba – poručio je admiral Hranj.

Foto: Ministarstvo obrane / F. Klen 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare