Važna obavijest građanima koji žive u zgradama: U zelene kante s narančastim poklopcem smije se odlagati samo staklo

zgradama
Foto: Gorica.info

Iz VG Čistoće stiže upozorenje građanima Velike Gorice koji žive u zgradama i ne pridržavaju se pravila o razvrstavanju otpada. Konkretno radi se o spremnicima za prikupljanje staklene ambalaže u kojima djelatnici VG Čistoće posljednjih mjeseci pronalaze i druge vrste otpada.

– Tijekom 2022. godine korisnicima koji žive u stambenim zgradama podijeljeni su spremnici za prikupljanje staklene ambalaže – zeleni spremnici s narančastim poklopcem od 240 litara.

Proteklih mjeseci naši djelatnici susreću se s problemom nepravilnog odvajanja prikupljenog otpada u tim posudama –  kažu iz komunalnog poduzeća.

Stoga VG Čistoća upućuje zamolbu korisnicima da u spremnike, kao i u kontejnere za staklo na zelenim površinama, odlažu samo čiste staklene boce i staklenke svih boja te staklene čaše.

Prije odlaganja potrebno je isprazniti sadržaj i oprati staklenu ambalažu.

– Ukoliko u narednim mjesecima ne primijetimo poboljšanje kvalitete odvajanja, bit ćemo primorani povući spremnike za staklenu ambalažu te će korisnici stambenih zgrada staklenu ambalažu odlagati u postojeće spremnike na javnim površinama – najavili su iz VG Čistoće.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare