Premijer Andrej Plenković čestitao Veligoričanima Dana grada: “Postali ste atraktivan grad za mlade obitelji”

plenković
Foto: Gorica.info

Premijer Andrej Plenković s ministrima Goranom Grlićem Radmanom, Ninom Obuljen Koržinek i Šimom Erlićem stigao je danas u Veliku Goricu na proslavu Dana grada.

Svečana akademija održana je u Pučkom otvorenom učilištu gdje su se okupili brojni uzvanici, saborski zastupnici Davor Bošnjaković i Maja Grba Buljević, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, gradski vijećnici, predstavnici političkog, kulturnog i društvenog života našeg grada.

Predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić podsjetio je zašto se Dan grada obilježava baš na svetu Luciju. Govorio je o kapitalnim projektima koji su ostvareni u ovoj godini i zbog kojih je Velika Gorica postala grada poželjan za život.

Zamjenik župana Kolarec kazao je kako Velika Gorica ima prosperitet i snažnu potporu Zagrebačke županije. Spomenuo je projekt Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju koji je izgrađen upravo u našem gradu.

– Zajedničkim radom nacionalne, regionalne i lokalne sredine možemo napredovati – kazao je Kolarec ističući veliku ulogu Vlade koja je decentralizirala sredstva kojima su obnovljene brojne javne zgrade oštećene u potresu.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuo je kako je izuzetno ponosan na današnji dan jer prošle godine nije mogao ni sanjati da će ova godina biti toliko uspješna. Zahvalio je svima koji su pridonijeli da se u Velikoj Gorici ostvare brojni projekti i da naš grad postane središte ovog dijela Hrvatske. Pritom je istaknuo veliku ulogu Vlade u realizaciji brojnih infrastrukturnih projekata. Spomenuo je i podgutnicu koja je simbol Turopolja ističući kako Turopolje može puno toga dati Hrvatskoj, ali i Hrvatska Turopolju.

plenković

Premijer Andrej Plenković čestitao je svim građanima Dan grada kazavši kako je naš grad postao ne samo važno gospodarsko i prometno središte, veći sportsko središte jer se ovdje gradi nacionalni nogometni kamp.

– Često smo u Velikoj Gorici, kvalitetno surađujemo s gradonačelnikom, podržavamo sve projekte koji su važni za vašu sredinu. Postali ste atraktivan grad za mlade obitelji. Političkim i strateškim odlukama koje poboljšavaju kvalitetu života sugrađana ste preuzeli odgovornost i proveli u praksi načela lokalne fiskalne autonomije te odlučili ne kompenzirati ukidanje prireza povećavanjem stope na dohodak – rekao je premijer uz čestitku gradonačelniku za sve što radi za grad i građane.

Na svečanoj akademiji dodijeljena su javna priznanja. Povelja Grada Velike Gorice za životno djelo ove godine pripala je Dragi Kolarcu (VG Foto). Nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića dobili su Mario Stipetić (DVD Ribnica), Josip Mučnjak (ŽRK Udarnik) i Josip Leder Kvaka (NK Radnik).

plenković

Nagrada Grada Velike Gorice Krčka vrata pripala je liječniku Miljenku LederuZlatna Turopoljska podgutnica otišla je u ruke Lidije Capković Martinek i Zorana Postića.

Nagradu Turopoljsko srce dobio je naš kolumnist Siniša Drobnjak, te Josip Jančić Babriga i Damir Pilčik.

Uskoro opširnije….

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare