Dobre vijesti za starije sugrađane: Umirovljenici od nove godine mogu besplatno putovati vlakom po cijeloj Hrvatskoj

vlakom
Foto: Gorica.info

Od siječnja sljedeće godine umirovljenici i osobe starije od 65 godina moći će se besplatno voziti vlakom po cijeloj Hrvatskoj. Tako je odlučila Vlada koja je za pilot projekt besplatnoga prijevoza vlakom namijenila dva milijuna eura.

Pilot projektom, koji će trajati godinu dana, omogućiti će se besplatan željeznički prijevoz umirovljenika i osoba starijih od 65 godina kako bi im se poboljšala kvaliteta života, potaknula održiva mobilnost, smanjili troškovi života za stariju populaciju te doprinijelo ekološki odgovornijem načinu putovanja starijih osoba.

– Uvođenjem pilot projekta 1.224.544 umirovljenika i osoba starijih od 65 godina imat će mogućnost  neograničeno koristiti željeznički prijevoz na području Hrvatske. Umirovljenici i osobe starije od 65 godina moći će besplatno putovati vlakom u svrhu svakodnevnih i povremenih putovanja, jednodnevnih izleta, posjeta događanjima i manifestacijama, odlazaka liječniku, putovanja na ljetovanje i drugih putovanja – obrazložili su iz Vlade.

U prvih devet mjeseci ove godine umirovljenici su ostvarili oko 650.000 putovanja. Inače umirovljenici i osobe starije od 60 godina imaju pravo na 50 posto popusta na putovanja željeznicom u Hrvatskoj.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare