Za sanaciju obiteljskih kuća oštećenih u srpanjskoj oluji županija gradovima i općinama uplatila 4,7 milijuna eura

sanaciju
Foto: Gorica.info

Zagrebačka županija uplatila je na račune šest gradova i 10 općina 4,7 milijuna eura za sanaciju šteta na stambenim objektima nužnima za život. Sredstva su dobili Dugo Selo, Ivanić-Grad, Samobor, Sveta Nedelja, Velika Gorica, Zaprešić  i općine Bistra, Brckovljani, Brdovec, Kloštar Ivanić, Križ, Marija Gorica, Orle, Pušća, Rugvica i Stupnik. Novac je namijenjen obiteljima čiji su domovi stradali u olujnom nevremenu 19. i 21. srpnja ove godine, objavili su iz Zagrebačke županije.

Gradovi i općine dužni su u što kraćem roku sredstva uplatiti fizičkim osobama čiji su objekti stradali u nevremenu, a temeljem procjene gradskih i općinskih povjerenstava iz Registra šteta te prema definiranim kriterijima. Maksimalni iznos koji se može dodijeliti iznosi do 90% vrijednosti prijavljene štete na obiteljskim i višestambenim objektima bez obzira radi li se o osiguranoj ili neosiguranoj imovini.

Sredstva za ovu namjenu u iznosu od 4,5 milijuna eura osigurala je Vlade, dok je Zagrebačka županija osigurala dodatnih 207.000 eura kako bi se svaki korisnik dobio do maksimalno 90% iznosa prijavljene štete.

– Zahvaljujem se Vladi koja je ponovno stala uz stanovnike Zagrebačke županije i osigurala znatna sredstva za sanaciju objekata nakon srpanjske oluje – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

– Naši gradovi i općine imaju ključnu ulogu u brzoj i transparentnoj distribuciji sredstava prema našim stanovnicima i stoga im se zahvaljujem na suradnji, poručio je župan.

Podsjetio je i kako je zahvaljujući decentraliziranim sredstvima do sada u Zagrebačkoj županiji potpisano 100 ugovora u vrijednosti 30 milijuna eura za sanaciju zgrada javne namjene od potresa te da je za sanaciju cestovne infrastrukture oštećene u potresu utrošeno 88 milijuna eura iz Fonda solidarnosti EU.

Tablicu s iznosima koji su dodijeljeni gradovima i općinama možete pogledati ovdje.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare