Mesar ozlijedio šaku na poslu: Trgovački lanac mu mora isplatiti odštetu i pokriti troškove suđenja

mesar
Foto: Gorica.info

Mesar koji se porezao na nož u Kauflandu u Sesvetama tužio je svog poslodavca zbog zadobivene ozljede na radu. Prema nepravomoćnoj presudi, Kaufland mesaru mora platiti odštetu od 6300 eura i pokriti troškove suđenja koji iznose 3700 eura.

Kako se navodi u presudi, mesar je pretrpio ozljedu na radu prilikom redovitog obavljanja rada na uslužnom pultu mesnice jer je prilikom slaganja pulta desnom rukom slučajno zahvatio nož na pultu na kojem su mesari držali noževe. Mesar je pritom zadobio reznu ranu desne šake.

Radnik je prvo tražio odštetu od poslodavca, no Kaufland je odbio njegov zahtjev. Tvrdili su kako mesar nije obavljao posao sukladno uputama za rad na siguran način na odjelu svježeg mesa. Naime, prema njihovim tvrdnjama, noževi se ne smiju odlagati po pultovima, već na predviđena mjesta.

– Mesar je bio obvezan držati noževe u sterilizatoru ili kutiji za odlaganje. Propisana je zabrana ostavljanja noževa na pultu, policama, stolovima, kao i zabrana nošenja noževa u džepovima kuta i radnih odijela, te obveza vraćanja noževa na zato predviđena mjesta – objašnjavali su iz Kauflanda.

Međutim, drugi zaposlenici su na sudu rekli da na odjelu svježeg mesa nije postojala kutija za noževe, niti dnevni sterilizator, a nema ni posebnog mjesta na kojem se mogu sigurno odložiti  noževi.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare