Nevjerojatno: Tisuće Hrvata nasjele na prevaru. Povjerovali da će besplatno dobiti novi automobil

prevaru
Foto: Pixabay

Brojni Hrvati nasjeli su na nevjerojatnu prevaru koja se pojavila na Facebooku. S lažnog profila pod nazivom “Kia-Hrvastka” u subotu je oglašena nagradna igra kako bi se dobili podaci sudionika. Kao nagrada nudilo se čak 70 automobila marke Kia.

Iako je i sam naziv stranice imao grešku (krivo je bilo napisana riječ „Hrvatska“) i tekst poruke bio je napisan na lošem hrvatskom jeziku, više od 24 tisuća korisnika ostavilo je komentar ispod objave, nadajući se da će tako dobiti priliku da osvoje automobil.

U objavi je pisalo da su povodom Božića odlučili donirati 70 novih KIA automobila.

– Želimo da danas imate sve svoje automobile u dobrom stanju. Stoga ćemo ga nasumično poslati ljudima koji komentiraju ‘Sretan Božić’ od pobjednika. Učini to sada i sretno – pisalo je poruci.

Brojni korisnici Facebooka povjerovali su u obećane nagrade. Objava je lajkana gotovo šest tisuća puta, a pod njom su se skupile 24 tisuće komentara.

U ponedjeljak su se oglasili sa službenog profila Kije Hrvatska i upozorili građane da se radi o lažnom profilu i lažnoj nagradnoj igri.

– Poštovani fanovi, na Facebooku se pojavio velik broj lažnih profila na kojima se organiziraju nagradne igre u kojima se dijele Kia vozila. Ovim putem obavještavamo vas da je ovo jedini službeni profil Kia marke i uvoznika za Hrvatsku te da su i profil i nagradna igra lažni. Kia uvoznik za Hrvatsku, kao i svi naši zastupnici, nisu organizatori niti imamo ikakve veze s tom nagradnom igrom – poručili su iz tvrtke.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare