Dobre vijesti za radnike ZTC-a: Ministar Ivan Anušić najavio povećanje satnice zaposlenima

ztc-a
Foto: MORH / F. Klen

Ministar obrane Ivan Anušić sa suradnicima posjetio je Zrakoplovno-tehnički centar gdje je održan sastanak s predstavnicima te tvrtke. Posljednjih tjedana iz ZTC-a stižu vijesti o nezadovoljstvu radnika koji traže veće plaće i najavljuju štrajk.

Radnom sastanku nazočio je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj sa suradnicima, dok su i ime Zrakoplovno-tehničkog centra sastanku nazočili direktor ZTC-a Ivica Vidović sa suradnicima te predsjednik Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu Marijan Luketić.

ZTC-a
Foto: MORH / F. Klen

– Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj tematici vezanoj za Zrakoplovno-tehnički centar, a obje strane složile su se o postojanju određenih izazova u kontekstu funkcioniranja ove tvrtke. Vidović je predstavio najvažnije zadaće ove tvrtke istaknuvši kako vjeruje u dobru perspektivu razvoja ZTC-a spomenuvši, između ostalog, razvijanje sposobnosti održavanja aviona i helikoptera zapadne proizvodnje.

ZTC-a
Foto: MORH / F. Klen

Ministar Anušić govorio je o značaju ZTC-a za Hrvatsku vojsku, odnosno njezinu sposobnost obrane posebno u vrijeme značajno izmijenjenih sigurnosnih paradigmi, kao i njezinu spremnost u borbi protiv elementarnih nepogoda – navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

ZTC-a
Foto: MORH / F. Klen

– Očekujem da će u nadolazećem razdoblju uprava ZTC-a prije svega učiniti sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi se poboljšala materijalna prava radnicima ove tvrtke. Svjesni smo da je ZTC tvrtka od iznimne važnosti za našu Hrvatsku vojsku, zato su jedni od mojih prvih sastanaka po preuzimanju dužnosti ministra bili s upravom i sindikatom ZTC-a. U tom kontekstu, MORH je već poduzeo predradnje koje će prije svega omogućiti povećanje financijskih sredstava za rad ZTC-a i to kroz povećanje cijene radnog sata – najavio je ministar Anušić.

Anušić je istaknuo kako je u dogovoru s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem odlučeno da se ZTC stavi na Popis pravnih osoba od posebnog interesa za Hrvatsku.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare