Muškarac prodao automobil s vraćenim kilometrima: Prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina

kilometrima
Foto: Unsplah

Kupovina rabljenog automobila ponekad se pokaže kao mačak u vreći. Dovitljivi prodavači često „skidaju kilometre“ kako bi dobili bolju cijenu. Jednog takvog “trgovca” (42) sa zadarskog područja kazneno je prijavila policija.

Sumnjiče ga da je krajem travnja ove godine prodao automobil 67-godišnjaku za nekoliko tisuća eura, prikazujući lažne podatke o stanju vozila u odnosu na tehničku ispravnost i broj prijeđenih kilometara.

Iz policije navode da je na taj način povećao tržišnu vrijednost vozila i doveo u zabludu kupca o vrijednosti vozila.

Protiv osumnjičenog 42-godišnjaka policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela  kaznenu prijava zbog kaznenog djela prijevare. Za ovo kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Koliko je zaista kilometara prešlo vozilo koje ste kupili, najlakše ćete saznati u stanici za tehnički pregled. Naime, pri svakom redovnom tehničkom pregledu vozila stanje kilometraže se upisuje u računalo i evidencija o ovim zapisima se po broju šasije vozila vodi do pet godina unazad.

Stanice su u mogućnosti, svakoj zainteresiranoj stranci koja se identificira važećim osobnim dokumentom i doveze vozilom ili pristupi bez vozila, ali donese originalnu prometnu dozvolu ili knjižicu vozila, izdati potvrdu o stanju brojača kilometara na prethodnim redovnim tehničkim pregledima, kažu iz Centra za vozila Hrvatska.

Potvrdu o stanju brojača kilometara možete zatražiti u bilo kojoj stanici.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare