Završena izgradnja Poduzetničkog inkubatora: Bit će od velike pomoći mikro i malim poduzetnicima

inkubatora
Foto: Gorica.info

Za manje od 13 mjeseci izgrađen je gorički Poduzetnički inkubator. Projekt je vrijedan više od 3,4 milijuna eura od čega je 2,8 milijuna eura bespovratnih europskih sredstava. Preostalo su financirali Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija, rečeno je u četvrtak na završnoj konferenciji projekta.

Moderan inkubator ima više od 20.000 kvadrata, 32 ureda s 24 radna mjesta u zajedničkom radnom prostoru za poduzetnike početnike, dvije manje dvorane za sastanke, modularnu dvoranu sa150 mjesta. Cijeli inkubator bit će opremljen najmodernijom opremom, kao što je 3D skener, 3D printer, tri mini laboratorija.., koja će biti na raspolaganju svim korisnicima, kazao je pročelnik Domagoj Ilečić.

Građevinski radovi su završeni, stigla je i sva potrebna oprema. Uskoro slijedi primopredaja objekta i raspisivanje natječaja za poduzetnike koji žele koristiti inkubator.

– Ovaj inkubator će dugoročno imati veliki utjecaj  na razvoj gospodarstva u našem gradu, a posebno će biti od pomoći mikro i malim poduzetnicima i svima onima koji imaju inovativne ideje. Ovdje će dobiti svu potrebnu pomoć, od stručne mentorske pomoći do reprezentativnog prostora koji će biti osnova na njihovom putu razvoja – rekao je Ilečić.

Govoreći o važnosti inkubatora za Veliku Goricu, gradonačelnik Krešimir Ačkar kazao je kako ovakvi projekti čine razliku među gradovima. Posebno je pohvalio pročelnika Ilečića i sve koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji projekta.

Uz pomoć europskih sredstava u Velikoj Gorici rade se veliki projekti koji pridonose da naš grad postane poželjan za život, za mladu obitelj i za mladoga poduzetnika, rekao je Ačkar. Podsjetio je i na druge projekte koji uskoro kreću, kao što je dom za starije, škola u Kurilovcu, dva nova vrtića… Za sve te projekte osigurano je sufinanciranje iz europskih, državnih ili županijskih sredstava.

inkubatora

 

inkubatora

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare