Redovna godišnja skupština Zajednice športskih udruga: Rukometni klub Zagorica primljen u članstvo

zajednice
Foto. ZSUGVG

Zajednica športskih udruga Velike Gorice održala je redovnu godišnju skupštinu. Na skupštini je bilo nazočno 46 ovlaštenih predstavnika klubova s prvom glasovanja od ukupno 53 članice Zajednice te članovi Nadzornog i Etičkog odbora.

U osvrtu na 2023. godinu, predsjednik Zajednice Goran Kovačić istaknuo je izuzetno dobre rezultate koji su postignuti tijekom godine. Posebno je istaknuo dvije priredbe na koje Zajednica športskih udruga može biti ponosna a to su obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana i Europskog tjedna sporta.

– U organizaciji Zajednice sportskih udruga Velike Gorice po treći puta obilježen je Hrvatski olimpijski dan i ovo je bio jedan od niza programa i aktivnosti koji smo provodili tijekom godine u kojoj je Velika Gorica Europski grad sporta za 2023. Cjelokupni program po prvi puta se održavao u parku kod Muzeja Turopolja.

Velika Gorica bila je domaćin je ovogodišnjeg Nacionalnog dana – sportskog sela i #BeActive Nighta, kojeg je u sklopu Europskog tjedna sporta organiziralo Ministarstvo turizma i sporta i Zajednica sportskih udruga grada Velike Gorice kao partner.

Na nacionalnom danu sporta predstavilo se 35 sportskih udruga koje djeluju u Velikoj Gorici, najviše iz Zajednice športskih udruga zatim iz Sportsko rekreacijskog saveza i Para sportskog saveza koji su građanima prezentirati svoj sport, rad i uspjehe te ih pozvali da odaberu baš njihov sport kako bi redovito bili aktivni.

Ovom manifestacijom Velika Gorica napravila je dodatni iskorak u organizaciji priredbi na državnoj razini i s time trebamo nastaviti i u 2024. godini – poručio je Kovačić.

U gradskom proračunu više sredstava za sport i sportaše

Na skupštini je nazočio i Neven Karas, zamjenik gradonačelnika koji je pohvalio sve klubove i Zajednicu, posebno volontere i one koji nesebično daju sebe za boljitak velikogoričkog sporta.

Najavio je kako će Grad i dalje pratiti sve aktivnosti Zajednice ali i velikogoričkog sporta. Za 2024. godinu Grad je povećao sredstva u proračunu za 10% i na taj način još jednom pokazao koliko skrbimo za sport i koliko nam je stalo da sport i nadalje ostvaruje dobre rezultate – rekao je Karas.

Podsjetio je da se u sljedećoj godini planira izgradnja sportske dvorane – balona i sredstva za ovu namjenu osigurana su u proračunu. Potpuna izgradnja i opremanje trebalo bi završiti kroz dvije godine. Pored toga, pri kraju je izrada projektne dokumentacije za novu školu Kurilovcu sa kojom ide i suvremena sportska dvorana. Sve navedeno znatno će poboljšati sportsku infrastrukturu i podići kvalitetu bavljenja sportom na znatno višu razinu. Vi sportaši ste svojim radom i rezultatima to i zaslužili – istaknuo je Karas.

Financijskim planom za 2024. godinu planira se sufinanciranje rada 53 stalne i 1 pridružene članice Zajednice u kojima se organiziranim sportom oko 7.000 sportaša i sa kojima rade ukupno 272 trenera, od čega su 43 trenera u stalnom radnom odnosu.

Jednoglasno su usvojeni Programa rada za 2024. i Financijski plan. Usvojen je i novi Statut Zajednice zbog usklađenja s novim Zakonom o sportu koji je stupio na snagu početkom godine.

U privremeno članstvo Zajednice jednoglasnom odlukom skupštine primljena je nova udruga, Rukometni klub Zagorica pa sada Zajednica broji 53 stalne i 1 privremenu članicu, objavili su iz Zajednice.

zajednice

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare