Problemi na letu Croatia Airlinesa iz Londona prema Zagrebu: Zbog magle putnici završili u Dubrovniku

putnici
Foto: A. Grubelić / Croatia Airlines

Putnici koji su u srijedu putovali zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Londona prema Zagrebu, na kraju su završili u Dubrovniku. Airbus A319 s registracijom 9A-CTL bio je opremljen i spreman za rutinsko putovanje, no vremenski uvjeti na terenu u Zagrebu pokazali su se kao ključni faktor u promjeni odredišta, piše avioradar.net.

Dolaskom u zonu zagrebačke zračne luke, posada leta OU491 obaviještena je o uvjetima smanjene vidljivosti (LVP).

Budući da, prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže avioradar.net, piloti na ovom letu nisu bili certificirani za operacije u ovakvim uvjetima, zrakoplov je morao kružiti u 20:40 po lokalnom vremenu, dok se tražilo alternativno rješenje.

Split, inicijalno alternativno odredište, brzo je postao neizvediv zbog potresa koji je zahvatio područje, a koji je zahtijevao dodatne sigurnosne preglede staze i stajanke. Ova situacija primorala je posadu na dodatnu prilagodbu plana leta.

Let je preusmjeren prema Dubrovniku. Ovaj potez, iako izvan uobičajenih okvira, omogućio je sigurno prizemljenje zrakoplova i putnika. Dubrovački aerodrom, spreman i opremljen, uspješno je prihvatio let OU491 u 21:40 po lokalnom vremenu, pružajući putnicima neočekivan kraj njihovog leta, piše avioradar.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare