Dolijao “snalažljivi“ službenik Županijskog državnog odvjetništva: Na račun ŽDO-a kupio 21 mobitel i zadržao ih za sebe

Službenik Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) u Osijeku mislio je da je našao dobitnu kombinaciju za podebljavanje svoje plaće. Na kraju mu je plan ipak pao u vodu budući je USKOK protiv njega donio rješenje o provođenju istrage zbog, kako navode, osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Dakle, naš 44-godišnji službenik radio je u ŽDO Osijek na poslovima informatičke podrške. Iako je bio okružen onima kojima je posao štititi zakone i progoniti one koji ih krše, on je osmislio plan kako da za sebe nabavi mobitele. I to ne jedan ili nekoliko nego “čitavu silu“ mobitela. I to ne na legalan način nego kaznenim djelom.

Zasad je osumnjičen da je prisvojio 15 mobilnih uređaja koje je ŽDO Osijek nabavilo temeljem dva ugovora s jednim mobilnim operaterom. ŽDO-u ipak nije, nakon te akcije osumnjičenog službenika, ostao bez mobitela, budući im je “velikodušni“ službenik ostavio 13 mobitela koje je također nabavio s ta dva ugovora.

Ali, kako bi rekli u reklamama TV prodaje, to nije bilo sve. Osumnjičeni službenik je mobilnom operateru uputio još dodatnih zahtjeva za mobilnim uslugama u ime ŽDO-a. Sve je te zahtjeve uredno ovjerio svojim potpisom i pečatom ŽDO-a. Tako je ugovorio kupnju još najmanje šest mobilnih uređaja i tableta, istodobno obavezao osječko županijsko odvjetništvo na plaćanje ugovornih obaveza, a za to nije imao dozvolu svojih nadređenih.

Ukupno je na taj način službenik nabavio i prisvojio (najmanje) 21 mobitel i oštetio Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku za najmanje 11.866,75 eura.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare