Proljeće na početku siječnja: U Velikoj Gorici danas u 13 sati izmjereno gotovo 15 stupnjeva Celzijevih

proljeće
Foto: Gorica.info

Pravo proljeće vladalo je danas na području Velike Gorice. Ako ste slučajno zaboravili ili vas je “ponio“ ovaj sunčani dan, danas je 3. siječnja 2024. godine. Umjesto očekivanih temperatura oko ništice ili čak snijega, danas u 13 sati u Velikoj Gorici izmjereno je gotovo 15 stupnjeva Celzijevih.

Preciznije, mjerni uređaji DHMZ-a na zračoj luci Pleso, izmjerili su 14,8 stupnjeva Celzijevih. Bilo je i jugozapadnog vjetra, a tlak je bio 1005.7 hPa.

Ovo je vjerojatno i najviša temperatura koja će danas biti izmjerena u našem gradu. Do kraja dana očekuje nas djelomice sunčano. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na okolnom gorju jak s olujnim udarima.

Inače, apsolutno najniža temperatura izmjerena na mjernoj postaji na zagrebačkom aerodromu Pleso bila je -26,3 stupnja Celzijevih. Zabilježeno je to također u siječnju, točnije 17. siječnja 1963. godine.

Ništa bitno s vremenskim prilikama neće se promijeniti ni sutra. Meteorolozi DHMZ-a očekuju većinom sunčano. U noći i ujutro uz promjenljivu naoblaku moguće je malo kiše. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 5 u okolici do 9 u središtu grada, a najviša dnevna oko 15 °C.

Nešto manje toplo i nešto manje sučnanije vrijeme očekuje nas u petak, a promjena vremena očekuje se za vikend. U subotu će biti pretežno kišovita na našem području, ali će temperature zraka i dalje biti između 5 i 10 stupnjeva. Nedjelja, pak, donosi temperature oko ništice, koje bi u popodnevnim satima trebale otići u minus. Tada je moguć i snijeg.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare