Policija otkrila da je taksist lagao: Dao prijateljima automobil da voze. Da bi prikrio štetu, izmislio napad i krađu vozila

taksist
Foto: Policija

Samo dan nakon što je 46-godišnji taksist prijavio da su ga dvojica nepoznatih muškaraca i jedna žena napali i ukrali mu automobil, iz policije stižu nove informacije. Nakon provedene istrage, zagrebačka policija taksistu sumnjiči za lažno prijavljivanje kaznenog djela. Naime, osumnjičeni vozač je dao automobil drugoj osobi na korištenje, a na vozilu su nastala sitna oštećenja. Kako to ne bi doznao poslodavac i vlasnik vozila, taksist je izmislio da su ga napali ukrali ukrali mu vozilu.

Odmah nakon prijave, policija je krenula u akciju. Samo dvadesetak minuta kasnije na Aveniji Većeslava Holjevca policijski službenici uočili su vozilo marke MG gospićkih registarskih oznaka kojim je upravljala ženska osoba, a koje je potom svjetlosnim i zvučnim signalom zaustavljeno.

Vozilom je upravljala 36-godišnjakinja, na stražnjem sjedalu je bio 38-godišnjak, dok je u prtljažnom prostoru bio 33-godišnjak.

Po zaustavljanju vozila, 33-godišnjak se počeo samovoljno udaljavati od policijskog službenika. Na traženje policije da stane, muškarac se oglušio zbog čega su policijskih službenici uporabili sredstva prisile (sredstva za vezivanje i tjelesna snaga) jer je muškarac pružao, kako navode, nekontrolirani otpor.

Prilikom postupanja, vrijeđao je i omalovažavao policijskog službenika nakon čega je priveden u službene prostorije.

U istom trenutku iz vozila je izašao 38-godišnjak koji se također počeo udaljavati od vozila i njemu je policijski službenik izdao naredbu da stane, na koju naredbu se oglušio nakon čega su i nad njime uporabljena sredstva prisile (sredstva za vezivanje i tjelesna snaga) te je priveden u službene prostorije policije.

Za obojicu muškaraca pozvana je hitna medicinska pomoć, koju je 38-godišnjak odbio, dok je 33-godišnjak nakon pregleda liječnika odbio daljnju hospitalizaciju, navode iz policije.

Nakon što su svi ispitani, policijski službenici VI. Policijske postaje Zagreb su utvrdili kako je 46-godišnjak lažno prijavio kazneno djelo kako bi prikrio poslodavcu i vlasniku vozila da je drugoj osobi dao vozilo na upravljanje i da zna tko je pričinio štetu na vozilu u smislu sitnih oštećenja.

Takist je ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo lažno prijavljivanje kaznenog djela te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava.

Protiv 33-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nakon čega je prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Protiv 36-godišnjakinje, također je podnesen optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem droga. Osumnjičena je prepraćena na Općinski prekršajni sud u Novom Zagrebu.

Za 38-godišnjaka nisu utvrđeni elementi kaznenog djela niti prekršaja.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare