Novi problemi za policiju: Načelnik policijske postaje odavao informacije o kriminalističkom istraživanju

načelnik
Foto: Policija

USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave zagrebačke, pokrenuo istragu protiv 49-godišnjeg bivšeg načelnika jedne zagrebačke policijske postaje. Sumnjiče ga da je 66-godišnjaka obavještavao o prikupljenim podacima kriminalističkog istraživanja koje se protiv njega provodilo.

Iz USKOK-a navode da bivšeg načelnika sumnjiče za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

USKOK sumnja da je bivši načelnik, od kraja rujna 2019. do svibnja 2020., na traženje 66-godišnjaka od policijske službenice koja je provodila kriminalističko istraživanje protiv njega, zatražio da ga izravno obavještava o svim prikupljenim podacima.

Također je 66-godišnjaka obavještavao o svim prikupljenim podacima i omogućio mu da se upozna sa svim fazama i rezultatima policijskog postupanja tijekom izvida i to prije njegovog ispitivanja u svojstvu osumnjičenika. Na taj način je pogodovao osumnjičenom u kaznenom predmetu u kojem je policijska postaja provodila izvide, navode iz USKOK-a.

Nakon dovršetka izvida, policijski načelnik je naložio policijskoj službenici da o rezultatima provedenog kriminalističkog istraživanja izvijesti nadležno državno odvjetništvo podnošenjem izvješća, umjesto kaznene prijave.

Takvim postupanjem načelnik je omogućio da se protiv 66-godišnjaka ne podnese policijska kaznena prijava, odnosno da ne bude evidentiran u sustavu MUP-a kao počinitelj kaznenih djela.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare