Danas stiže promjena vremena: Za šire područje Zagreba i Velike Gorice oglašen žuti meteoalarm zbog vjetra i snijega

Foto: Unsplah

Državni hidrometeorološki zavod oglasio je žuti meteoalarm za šire područje Zagreba i Velike Gorice. Razlozi tog upozorenja su jak vjetar i snijeg koji se očekuju u nedjelju.

Evo upozorenja:

Mjestimice vrlo jaki i olujni udari sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Najjači udari vjetra veći kod 55 km/h. BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom. Ovo je upozorenje na snazi do 21 sat.

Skliski kolnici zbog susnježice i snijega, mjestimice će nastati snježni pokrivač, na sjeveru moguć i deblji. Visina novog snijega 1-8 cm. BUDITE NA OPREZU zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama. Ovaj meteoalarm bit će na snazi danas od 14 sati do ponoći, a nastavit će se i sutra prijepodne.

Inače danas je gotovo čitava Hrvatska pod meteoalarmom, osim Slavonije. Uglavnom se radi o žutim upozorenjima, jedino su Istra, šire područje Rijeke i Podvelebitski kanal u crvenom zbog olujne bure.

Niz je upozorenja i ograničenja u prometu na hrvatskim cestama.

“Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U priobalju puše jaka i olujna bura. Na snazi je niz zabrana i ograničenja u prometu za pojedine skupine vozila, a u prekidu su i pojedine linije u pomorskom prometu. U pojedinim dijelovima zemlje zbog kiše moguća su zadržavanja veće količine vode na kolniku i otežan promet. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme“, objavio je jutros HAK.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare