Zima vam je, ali ovo je tek početak: Od danas do vikenda čeka nas dodatno zahlađenje na širem zagrebačkom i velikogoričkom području

snijeg
Foto: VG Komunalac

Vremenske prilike ovih dana prava su slika godišnjeg doba u kojem se nalazimo. No, oni zimogrozni vjerojatno neće biti oduševljeni da nas u nastavku ovog tjedna, tvrde meteorolozi, čeka dodatno zahlađenje.

Evo prognoze za srijedu za šire zagrebačko i velikogoričko područje:
Djelomice sunčano uz većinom slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura od -5 do -3, a najviša dnevna između 0 i 2 °C.

Zbog današnjih niskih temperatura DHMZ je oglasio žuti meteoalarm za naše područje.

A četvrtak bi trebao biti još hladniji i temperatura će tijekom cijelog sutrašnjeg dana ostati ispod ništice. Mogli bi se probuduti u magli, pa će biti još hladnije – temperatura će se kretati od -9 do -7 stupnjeva Celzijevih, a tijekom dana neće biti više od -4 stupnja.

U petak će biti pokoji stupanj manje hladno, a najviša dnevna temperatura doći će oko ništice.

Subota će biti pravi lijep i vedar zimski dan, a temperatura će se na našem području kretati od -5 do +4 stupnja Celzijevih.

Nedjelja još malo “toplija“, dobar dio dana provest ćemo u pozitivi koja bi oko podneva mogla dosegnuti i plus sedam stupnjeva.

Potom se nastavlja toplo, u ponedjeljak bi najviše moglo biti i devet stupnjeva. Povratak “proljeća“ mogao bi nam se dogoditi sredinom sljedećeg tjedna. Prema norveškoj meteorološkoj internetskoj stranici Yr.no najniža temperatura u četvrtak za osam dana mogla biti biti 7, a najviša dnevna čak 15 stupnjeva. No, treba još malo pričekati za precizniju prognozu.

Budući je ova zima poput klackalice ne treba nas previše iznenaditi ako nakon tog zatopljenja stigne još veće zahlađenje…

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare