Velikogoričanu iskopčali struju, previše popio i usred noći psovao ispred Elektre: Završio 15 dana u zatvoru zbog remećenja javnog reda i mira

policija vg
Zgrada policije u Velikoj Gorici stotinjak metara je udaljena od sjedišta Elektre / Foto: Gorica.info

Jedan je Velikogoričan zbog načina na koji je prosvjedovao protiv iskapčanja struje završio na sudu pod optužbom za narušavanje javnog reda i mira. On je usred noći, oko 02:30 sati koncem studenoga prošle godine u Velikoj Gorici, u Ulici Slavka Kolara 17, kod sjedišta goričke Elektre, odnosno poslovnice HEP-a, psovao i vikao bijesan jer su mu iskopčali struju. Općinski sud u Velikoj Gorici jučer je objavio tu presudu.

“P…a vam materina, vi ćete meni isključivat struju, j..o vam bog mater, eno vam tamo policija pa ih zovite, mamu vam j…m“, navode se psovke Velikogoričana u presudi Općinskog suda u Velikoj Gorici.
Kao što Goričani znaju sjedište Elektre u našem gradu u blizini je policijske postaje, pa vjerojatno nije trebalo puno vremena da na mjesto incidenta stignu i policajci.

Policajci su ga alkotestirali i utvrđeno je da u krvi ima 1,59 promila alkohola. Isti dan završio je i na sudu. U obrani je izjavio da nije počinio prekršaj za koji se tereti jer da nije vikao ni galamio niti udarao po vratima poslovnice HEP-a odnosno po vratima kotlovnice HEP-a. Priznao je da je bio je pod utjecajem alkohola jer ga je, kako je izjavio, “više osoba častilo pićem budući ga poštuju”.

No, sud mu nije povjerovao i kaznio ga je s 15 dana zatvora. “Prilikom odlučivanja o kazni ovaj sud smatra da je zbog težine djela i otegotne okolnosti što je okr. više puta kažnjavan zbog istovrsnih prekršaja neophodno izreći kaznu zatvora, a kazna zatvora izrečena je u trajanju koje bi trebalo utjecati na okr. da ubuduće ne čini prekršaje“, navodi se u obrasloženju presude.

Budući je slabijeg imovinskog stanja oslobođen je plaćanja sudskih troškova.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare