Znate li kako njegovati kožu tijekom hladnih zimskih dana: Donosimo savjete Monike Antolović iz Aromarice

kožu
Foto: Aromarica

Posljednjih dana zima nam je pokazala zube. Temperature su se spustile ispod ništice, iz kuće ne izlazimo bez kape, rukavica, šalova, debelih jakni i kaputa. Tijekom zime i naša koža treba dodatnu njegu.
Hladnoća i vjetar uzrokuju oštećenje kožnog hidrolipidnog sloja, zbog čega dolazi do gubitka vlage i mikro pucanja, a kod osjetljivijih koža i do dubljih oštećenja i ragada. Ponekad kod dugotrajnog izlaganja može doći i do pojave petihija, miko kapilara, kaže nam aromaterapeutkinja Monika Antolović.

Posebice na usnama, kapcima, licu i rukama, onim dijelovima koji su najviše izloženi vremenskim uvjetima. Ako vam nedostaje vitamina B i D, do oštećenja dolazi već kod kratkog boravka na hladnoći.

Jednako kao od sunca, kožu treba hraniti i zaštititi tijekom hladnih dana kako bi bila elastična i mogla izdržati stres. Koža nije samo ovojnica koja drži naše organe na okupu, ona je povezana sa krvožilnim i živčanim sustavom, te je ujedno i prva linija obrane za ulazak patogena u naš organizam, ističe Monika.

Foto: Aromarica

Jaka, čvrsta i elastična koža ne propušta i ne dozvoljava ulazak virusima i bakterijama. Koža ne voli vruće kupke, vruću vodu, niti agresivne tekuće sapune koji skidaju masnoće, ceramide, lipide i peptide. Ako ih koristite, svakako je važno koži to sve nadomjestiti.

U ove hladne dane kožu bi trebalo njegovati s masnijim, gušćim, hranjivijim kremama s maslacima i biljnim uljima uz dodatke protuupalnih i regenerirajućih biljaka poput nevena, gaveza, arnike, i lavande, savjetuje Monika Antolović, vlasnica Aromarice.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Sanja Lipski
Sanja Lipski
1 month ago

Super ponuda i ljubazna vlasnica koja uvijek ima strpljenja za objasniti i preporučiti baš ono što ti treba. Svaka čast!

Suzy
Suzy
1 month ago
Odgovori na  Sanja Lipski

Slažem se, baš mi je drago kada svratim kod Monike, sve detaljno objasni, preporuči, vidi se da žena voli svoj posao!

Monika
Monika
1 month ago
Odgovori na  Suzy

Hvala, lako je voljeti svoj posao sa klijentima poput Vas 🙂