Gorički Crveni križ poziva starije osobe i osobe s invaliditetom: Prijavite se ako želite besplatnu pomoć u kući

starije osobe
Ilustracija: Unsplah

Iz goričkog Crvenog križa, koji provodi projekt “Zaželi”, pozivaju starije osobe te osobe s invaliditetom da se prijave na javni poziv kako bi mogli ostvariti uslugu besplatne pomoći u kući.

Projektom je predviđeno pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama (65 i više godina) i osobama s invaliditetom (starijim od 18 godina) i to kroz organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, uz isporuku paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Pravo sudjelovanja u projektu imaju samo pripadnici ciljne skupine koji ispunjavaju sljedeće uvjete, a to su osobe starije od 65 godina i osobe starije od 18 godina s invaliditetom trećeg ili četvrtog stupnja težine.

Uvjeti za osobe starije od 65 godina

Žive u samačkom, dvočlanom kućanstvu ili višečlanom kućanstvu u kojem su svi članovi kućanstva pripadnici ciljnih skupina.

Mjesečni prihodi za samačka kućanstva ne prelaze – 974,63 €.

Mjesečni prihodi za dvočlana kućanstva ne prelaze – 1.624,38 €.

Mjesečni prihodi za višečlana kućanstva ne prelaze – 2.436,57 €.

Istovremeno ne koriste sljedeće usluge: usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent.

Uvjeti za osobe starije od 18 godina s invaliditetom trećeg ili četvrtog stupnja težine invaliditeta koje žive u samačkom, dvočlanom ili višečlanom kućanstvu u kojem su svi članovi kućanstva pripadnici ciljnih skupina i koje istovremeno ne koriste usluge pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent i čiji roditelj ili drugi član obitelji nema priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja za potrebu skrbi.

Zainteresirani se mogu prijaviti do 9. veljače do 15 sati ili mailom na info@ckvg.hr.

Detaljne informacije o javnom pozivu možete pročitati ovdje.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare