Područna knjižnica Galženica: Promocija slikovnice “Čarolija Božića” umirovljene učiteljice Štefice Šantić

štefica
Štefica Šantić (u sredini) / Foto: Ogranak Matice hrvatske u Petrinji

Promocija slikovnice “Čarolija Božića” autorice Štefice Šantić održat će se u četvrtak, 18. siječnja u 18 sati u Područnoj knjižnici Galženica tijekom sastanka Poetskog kluba.

Umirovljena učiteljica Štefica Šantić, djetinjstvo, mladost i školovanje provela je u Petrinji. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu kao nastavnik razredne nastave. Pisanjem se bavi od srednje škole, a piše priče i poeziju. U vlastitoj nakladi 2022. objavila je slikovnicu „Kad zaplešu anđeli“.

„Čarolija Božića“ njezina je druga slikovnica. Objavljena je u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Petrinji.

Slikovnicu je ilustrirao sisački akademski slikar Alem Biočić, a namijenjena je djeci i odraslima.

– Htjela sam potaknuti roditelje da razgovaraju, da se okupe s djecom oko obiteljskog stola. Tempo života je ubrzan, ali barem da to učine nedjeljom, na Božić, na blagdane. Da djeca znaju da na blagdanskom stolu ne stoji orašar, nego pšenica, da sačuvamo te naše običaje kojih toliko imamo, ali mi se divimo svemu što je tuđe, samo ne onom što je naše.

Zato sam htjela da djeca čitajući, razgovarajući s bakama, djedovima, roditeljima, znaju kako se u ovom kraju ili u nekom drugom kraju slavio Božić, kako su se obilježavali blagdani – rekla je Šantić.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare