Brzom reakcijom vozača spašena djeca iz školskog autobusa koji se zapalio: Gradonačelnik Ačkar osobno će mu zahvaliti

brzom reakcijom
Foto: Čitatelj

Brzom reakcijom vozača školskog autobusa Autoturista iz kojeg se počelo dimiti spašeno je četvero djece u Šiljakovini. Vozač, inače Filipinac, nakon što je izveo djecu iz autobusa sam je počeo vatrogasnim aparatom gasiti požara, a ubrzo su stigli i gorički vatrogasci koji su ugasili vatru. Autobus se zapalio u petak oko 14.35 sati.

– Odmah sam djeci rekao da iziđu. Uzeo sam vatrogasni aparat kako bih pokušao obuzdati vatru. Cijelog sam ga ispraznio, ali nije pomoglo. Tada sam rukama grabio snijeg i bacao na autobus vičući: “Upomoć, upomoć! – ispričao je hrabri vozač Bienvenido Alivio za RTL Danas.

Priznaje da je bio uplašen, ali smatra da panika nije opcija. – Prioritet su putnici i djeca. Bilo me strah jer je ovo prvi put da sam tako nešto doživio. Samo mi je drago da su djeca dobro i da nitko nije stradao – rekao je vozač.

Što je uzrok požaru još nije utvrđeno, iz Autoturista su za RTL Danas rekli da je do kvara najvjerojatnije došlo zbog puknuća cijevi za dovod goriva. Tvrde da se autobusi redovito servisiraju svaka tri mjeseca.

Filipinac Bienvenido u Hrvatsku je stigao prije nešto više od pola godine. Sljedeći tjedan gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar osobno će mu zahvaliti i uručiti turopoljsku podgutnicu.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare