Kod groblja u Kušancu izletio osobni automobil: Jedna osoba teže ozlijeđena, vatrogasci pomogli u izvlačenju

kušancu
Foto: JVP Velika Gorica

U izlijetanju automobila kod groblja u Kušancu ozlijeđena je jedna osoba. Nesreća se dogodila u ponedjeljak nešto iza 14 sati. Na intervenciju su osim djelatnika hitne pomoći i policije, izišli i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica s dva vozila i osam vatrogasaca. Naime, gorički vatrogasci pozvani su kako bi izvukli ozlijeđenu osobu iz automobila koja je bila prikliještena.

kušancu
Foto: JVP Velika Gorica

– Danas smo odradili intervenciju spašavanja osobe prikliještene u vozilu. Osoba je bila teže ozlijeđena i prikliještena u vozilu nakon izlijetanja vozila s kolnika nedaleko od groblja u Kušancu.

Vatrogasci JVPVG su hidrauličkim alatom omogućili prilaz hitnoj medicinskoj službi do ozlijeđene osobe, kako bi joj oni pružili prvu pomoć te je odvezli na daljnju medicinsku obradu – javili su gorički vatrogasci uz želje da se ozlijeđena osoba brzo oporavi.

Iz Javne vatrogasne postrojbe VG posebno ističu značaj brzine i spremnosti vatrogasaca i hidne medicinske službe u cilju ostvarenja bolničkog zbrinjavanja ozlijeđene/ozlijeđenih osoba u vremenu “zlatnog sata”. Ovim nazivom se kolokvijalno označava vrijeme u kojem je veća mogućnost preživljavanja stradalih osoba u prometnim nesrećama jer su dopremeljene u bolnicu u roku od sat vremena.

Iako su ozljede u ovoj prometnoj nesreći teške, srećom nisu bile po život opasne, no značaj vremena djelovanja žurnih službi nije umanjen. Važnost brzog djelovanja žurnih službi je ključna, stoga je ova intervencija u tom aspektu dokaz spremnosti i koordinacije vatrogasaca i djelatnika hitne pomoći, ističu iz JVP Velika Gorica.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare