Prilika za osmaše i osmašice: Dođite na Zagrebački velesajam i doznajte sve o strukovnim školama i obrtničkim zanimanjima

obrtničkim zanimanjima
Foto: Zagrebački obrtnički sajam

Sajam srednjih obrtničkih strukovnih škola ponovno stiže na Zagrebački velesajam s bogatim i širokim programom predstavljanja prilika i vrhunskih zanimanja budućim srednjoškolcima. Osmašice i osmaši imat će priliku u srijedu i četvrtak, 24. i 25. siječnja, na Zagrebačkom obrtničkom sajmu posjetiti štandove 22 srednje strukovne škole gdje će moći pronaći sve informacije o programima i obrtničkim zanimanjima. Imat će priliku upoznati različite obrtnike, čuti njihove priče uspjeha i dobiti uvid u svjetske trendove.

U dva dana održavanja, Sajam će, očekuju organizatori, posjetiti više od 5.500 djece završnih razreda osnovnih škola. Obrtničke strukovne škole su u koraku s vremenom, pružajući pristup najnovijim tehnologijama i metodama rada.

Na Sajmu će učenici moći doživjeti praktično učenje, vidjeti inovativne projekte te otkriti brojne novosti koje će im moći pomoći da steknu relevantne vještine i budu konkurentni na tržištu rada. A moći će upoznati i porazgovarati i sa samim obrtnicima koji će im predstaviti svoje poslove, mogućnosti koje nude za zapošljavanje i stipendiranje.

Bogati program s puno prezentacija različitih zanimanja

Izuzetno bogat cjelodnevni program uključivat će brojne prezentacije zanimanja: kozmetičarke će pokazivati beauty rutine, kuhari će imati cooking show, baristi će miksati različite koktele, a automehaničari će popravljati automobile.

obrtničkim zanimanjima
Foto: Zagrebački obrtnički sajam

I ove godine groomeri će uljepšavati nezbrinute pse iz skloništa Dumovec kako bi što lakše pronašli svoje vlasnike i tople domove. U prezentaciji intelektualnih usluga, srednjoškolci će na dva dana postati novinari koji će voditi razne intervjue. Održat će se modne revije frizura iz filmskih mjuzikala te s temom dizajna odjeće, nastupat će školski bendovi, te će građevinari i cvjećari imati nagradne radionice.

Sajam se održava u organizaciji Obrtničke komore Zagreb uz potporu Grada Zagreba, Zagrebačke županije i gradova iz zagrebačkog prstena – Jastrebarskog, Ivanić-Grada, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca, Velike Gorice, Zaprešića, Samobora, Dugog Sela i Svete Nedelje.

Svi učenici dobit će brošuru s informacijama o svim srednjim strukovnim školama, upisima i postupcima prijava te opisima zanimanja kako bi nakon posjete što lakše odabrali svoju srednju školu. Posjetitelje očekuju i brojne nagradne igre.

Za upise u srednje strukovne škole iz godine u godinu vlada sve veći interes, a obrtnici su sve traženiji i njihov broj je u stalnom porastu. Obrtničke strukovne škole potiču kreativnost i inovacije. Ako imate san ili želite pokrenuti vlastiti posao, ovo je mjesto gdje ćete pronaći mentore i podršku koji će vam pomoći ostvariti vaše poduzetničke ambicije.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare