Zamjenik župana Ervin Kolarec primio brončanu karatisticu Sadeu Bećirović: Za sportaše i klubove ove godine 1,2 milijuna eura

brončanu
Foto: Zagrebačka županija

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec primio je samoborsku sportašicu – Sadeu Bećirović, hrvatsku reprezentativku i karatisticu Karate kluba Samobor. Sadea je osvojila brončanu medalju u ekipnoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u karateu krajem listopada prošle godine.

– Iza Sadee je niz zaista respektabilnih medalja i drago nam je da smo je ugostili u Zagrebačkoj županiji kako bi joj uputili čestitku na brončanoj medalji te iz prve ruke čuli kakva je borba prethodila njenom osvajanju u Budimpešti – rekao je Kolarec.

Županija će samoborsku sportašicu prigodno i novčano nagraditi, javili su iz Zagrebačke županije.

Kolarec je da na području županije djeluje oko 680 registriranih sportskih klubova, 20.000 aktivnih sportaša te preko 1600 trenera, sudaca i delegata.

– Zagrebačka županija u kontinuitetu značajna sredstava ulaže u sport, a u 2024. godini za tu namjenu osigurano je 1,2 milijuna eura – rekao je Kolarec.

– Iza mene je jedna uspješna godina! Okitila sam se sa srebrom na europskom i broncom na svjetskom prvenstvu, a u tom smjeru idem i dalje – rekla je Sadea Bećirović. Zahvalila je županiji što prepoznaje rad, trud i rezultate sportaša.

– Za dva dana putujem Pariz na daljnja natjecanja, pripremam se za europsko prvenstvo koje će se u svibnju održati u Zadru, zatim u studenom slijedi svjetsko ekipno prvenstvo, a u međuvremenu i niz međunarodnih natjecanja – najavila je Bećirović, istaknuvši i zlatnu medalju na Karate Grand Prix Croatia turniru u Samoboru.

Sadein trener Darko Šimunec rekao je kako je Sadea vrlo zahvalna sportašica s kojom je lijepo raditi.

– Rezultat koji ona postiže na natjecanju, rezultat je njezinog rada i zalaganja na treninzima – rekao je Šimunec te zahvalio na potpori županiji i Zajednici sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

U ime Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije predsjednik Vladimir Bregović čestitao je Sadei na kontinuitetu u postizanju sportskih rezultata, istaknuvši kako je karate perjanica sporta u Zagrebačkoj županiji.

Govoreći o aktualnostima u radu Zajednice, Bregović je najavio dva važna događaja – početkom veljače održat će se promocija monografije o 25 godina rada i djelovanja Zajednice, a početkom ožujka održat će se izbor najboljeg sportaša i sportašice Zagrebačke županije u 2023. godini.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare