Učenici osnovnih škola Nikole Hribara i Eugena Kumičića natjecali se u kreativnim i edukativnim igrama te učili o zaštiti okoliša

škola
Foto: Promo

U OŠ Nikole Hribara i OŠ Eugena Kumičića održan je „Zero Waste“ natjecateljsko-edukativni program Plazma Sportskih igara mladih. Učenike goričkih škola najviše je razveselio zeleni SIM poligon.

U spretnosti i razvrstavanju otpada u OŠ Nikole Hribara najvještiji su bili Jakov Jukić, Roko Stiskalov, Bruna Dupko i Mia Martinović iz ekipe Ekavci 2 i ekipa Vatreni 4.c u sastavu Antea Perić, Tia Weihnacht, Fran Grahovac i Juraj Dupko.

U OŠ Eugena Kumićića najspretnije ekipe su Lavići u sastvu Mia Gmaz, Linda Suton, Tin Gmaz i Petar Glavina te ekipa Alpas u sastavu Ivona Fakleš, Iris Koljaj, Jakov Svetličić i Luka Kolanović.

škola

Zero Waste kampanjom započeli smo novu sezonu Igara, a kako uz promociju sporta i sportskog načina života među našim sudionicima implementiramo i pozitivan utjecaj na nove životne navike. Edukaciju ćemo provoditi tijekom cijele sezone na svim našim natjecanjima na kojima će ove godine sudjelovati više od 110.000 djece i mladih – kazao je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

škola

Zero Waste jedinstven je projekt koji mlade na kreativan način educira kroz igru i sport, a radnje koje su kroz to provedene djeca lakše i prirodnije usvajaju i prakticiraju u svakodnevnom životu. Kroz edukativnu pitalicu mlade se potiče da sami, logičkim zaključcima nalaze uzroke i rješenje problema održivog razvoja, dok je drugi dio – sportski, posvećen praktičnom dijelu razvrstavanja otpada na SIM poligonu.

Tijekom siječnja Igre će posjetiti sve županije u Hrvatskoj, a održat će se ukupno 30 „Zero Waste“ evenata.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare