Majka vozila djecu bez autosjedalica: Ostala je bez automobila, mora platiti novčanu kaznu i ide u zatvor na 30 dana

majka
Ilustracija: Unsplah

U zatvoru na 30 dana završila je 31-godišnja majka koja je na karlovačkom području u autu vozila više male djece koja nisu bila u autosjedalicama. Nakon izlaska iz zatvora neće smjeti voziti osam mjeseci, trajno joj je oduzet automobil, a dobila je i novčanu kaznu od 290 eura, tako je odlučio Općinski sud u Karlovcu.

Policajci su tijekom redovne kontrole vozača zaustavili 31-godišnjakinju u autu karlovačkih registarskih oznaka. Utvrdili su da vozi bez položenog vozačkog ispita te da nije vezana sigurnosnim pojasom.

Policija je također utvrdila da je žena u vozilu prevozila više osoba od broja upisanog u prometnoj dozvoli i da je prevozila djecu nižu od 150 centimetara bez sigurnosne sjedalice, izvijestila je Policijska uprava karlovačka.

– Nadležni sud izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 290 eura, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od osam mjeseci te mjeru oduzimanja osobnog automobila kojim je upravljala, a koje će po izvršnosti presude prijeći u vlasništvo Republike Hrvatske – navode iz policije.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare