Hrvatska narodna banka upozorila građane: Naši zaposlenici ne zovu telefonom i ne nude zamjenu euronovčanica, to su prevaranti

građane
Foto: Gorica.info

Hrvatska narodna banka (HNB) upozorila je na prijevare nepoznatih osoba koji zovu građane telefonom, predstavljajući se kao HNB-ovi zaposlenici i nude zamjenu “krivotvorenih” euronovčanica.

– Hrvatska narodna banka zaprimila je informacije od građana o pozivima nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao zaposlenici HNB-a i traže od njih da provjere serijske brojeve svojih euronovčanica tvrdeći da su euronovčanice krivotvorine te nude da će za njih obaviti zamjenu. Građani su prijavili i telefonske pozive u kojima ih se poziva na kupnju prigodnih eurokovanica po cijeni znatno višoj od nominalne – navode iz HNB-a.

Ističu da ne obavljaju zamjenu gotovog novca na način da njezini zaposlenici zovu telefonski građane radi provjere podataka ili da ih posjećuju u njihovim domovima i zamjenjuju novčanice. Isto tako, zaposlenici HNB-a ne zovu telefonski građane da ponude prodaju numizmatičkih izdanja.

– Stoga upozoravamo građane da se radi o prijevarama, najčešće usmjerenima prema populaciji starije životne dobi. Radi sprječavanja ovakvog oblika prijevara pozivamo građane na oprez te da navedene slučajeve svakako prijave policiji – kažu iz središnje banke.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare