Proglašena Fašnička republika: Princu Fašniku pripali ključevi Grada, a gradonačelniku krafnoled

princu fašniku
Foto: Gorica.info

Maskirani klinci iz goričkih vrtića uživali su danas pored Muzeja Turopolja na proglašenju Fašničke republike. Princ Fašnik i njegova Princeza uz pomoć Pajceka, Luka i Žira uspjeli su preuzeti ključeve grada od gradonačelnika Krešimira Ačkara.

Doći do ključeva nije bilo lako, a još teže bilo je dogovoriti se koliko će trajati Fašnička republika. Neki su htjeli da traje jedan dan, drugi su bili za tri dana, a bilo je i onih koji su glasali za dužu vladavinu šarenih maski.

– Zvali su me da dojdem i vlast sebi zemem i šećer na krafne denem. Izbore ove godine delali nebumo, izbora je preveč! Ja sam si bez izbora vlast sam odlučil prevzeti – poručio je Princ Fašnik nakon preuzimanja ključeva Grada.

Odmah je imenovao svoje ministre, Pajcek, Luk i Žir dobili su zadatke, a Princezu je postala ministrica šutnje.

– Želim da svi naši sugrađani uživaju u Turopoljskom fašniku i provesele se u narednim danima. Posebno naši najmlađi, čija nasmijana lica govore više od riječi. Upravo je to smisao ovakvih manifestacija – donijeti radost i veselje u živote naše djece – kazao je gradonačelnik Ačkar.

Nakon primopredaje vlasti zavladalo je veselje, djeca su uživala u goričkoj fašničkoj slastici – krafonaledu kojim ih je častila slastičarnica Memy i Turistička zajednica.

Priliku za maskiranje klinci imaju ponovno u petak kada je na rasporedu Mali fašnik, a Velika fašnička povorka kreće u subotu 10, veljače od 14 sati. Isti dan od 20 sati u šatoru na Tuđmancu zabavljat će nas Indira Forza.

princu fašniku

princu fašniku

princu fašniku

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare