Hit komedija o društvenim ulogama žena, stereotipima i nametnutim standardima ljepote: „Moderna Afrodita“ igra u dvorani Gorica

Foto: Promo

Crnohumorna komedija „Moderna Afrodita“ Teatra Studio 9 stiže na pozornicu dvorane Gorica. Predstava progovara o društvenim ulogama žena, stereotipima, nametnutim standardima ljepote i uspješnosti, te problemima i predrasudama koje se nameću ženama.

Glumica Karmen Sunčana Lovrić, utemeljiteljica nezavisnog kazališta Teatar Studio 9, s kolegicom Katarinom Arbanas napravila je predstavu “Moderna Afrodita” koja je izazvala veliku pozornost publike.

Protagonistice predstave dvije su, na prvi pogled, potpuno različite žene, koje se slučajno susreću na „nevjerojatnom, po izboru svjetskih stručnjaka pomno osmišljenom transformirajućem wellness programu”, koji može riješiti sve njihove životne probleme.

Foto: Promo

Iako od prvog trena, između Marije i Magdalene frcaju međusobne predrasude i osude, spletom okolnosti one skidaju svoje socijalne maske, otkrivaju si međusobno svoja prava lica, te upravo iz njihovog međusobnog kontakta dolazi do neočekivanog preobražaja.

– U ovoj zabavnoj predstavi za žene i muškarce (16+), autorice se na komičan način poigravaju idejom umjetno stvorenog virtualnog modela moderne žene, koja u svakom trenutku sve može i uspijeva, koja je samostalna i samosvjesna, ali po mjeri i ukusu tradicionalnih patrijarhalnih normi. Ona je istovremeno snažna i nježna, seksi i čedna, emancipirana i submisivna, svetica i kurva, uspješna poslovna žena, majka i domaćica –  ona je „žena, majka, kraljica”… – stoji u najavi predstave.

„Moderna Afrodita“ osvojila je dvije nominacije Nagrade hrvatskog glumišta: za najbolji suvremeni dramski tekst (Katarina Arbanas i Karmen Sunčana Lovrić) te za najbolju glumicu u drami (Karmen Sunčana Lovrić).

Predstavu možete pogledati u srijedu, 31. siječnja od 20 sati u dvorani Gorica.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare