Zajednice vatrogasaca, kulturno-umjetničkih udruga i tehničke kulture dobile gotovo 600 tisuća eura iz gradskog proračuna

zajednice
Foto: Gorica.info

Vatrogasna zajednica, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga te Zajednica tehničke kulture Grada Velike Gorice dobile su u srijedu ugovore kojima se njihove aktivnosti financiraju iz gradskog proračuna s gotovo 600.000 eura. Ugovore su potpisali predstavnici Zajednica i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Kroz naše zajednice djeluju volonteri, entuzijasti i ljudi koji nesebično dijele dio svoga slobodnog vremena, života i talenta, a u svakom su trenutku spremi pružiti pomoć svojoj lokalnoj zajednici i zato im od srca zahvaljujem – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

zajednice

– Kada govorimo o tehničkoj kulturi pokazuje se sve veća potreba za takvim vještinama, zajednica KUD-ova nas prezentira i u zemlji i diljem svijeta, veseli me što su sredstva za tu namjenu povećana nakon dugo godina. Naša vatrogasna zajednica je pokazala koliko nam je tradicija DVD-ova potrebna. Nije to samo gašenja vatre, to je puno više od toga. Znam da ni u jednoj zajednici nije lako danas privući mlađe naraštaje, ali vi to uspijevate. Kada smo imali poplave, olujna nevremena, tu su uvijek naši vatrogasci koji su spremni pomoći svima – kazao je gradonačelnik.

zajednice

Za KUD-ove 240.000 eura

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga ima oko 1600 članova i okuplja 17 udruga. Prošle je godine proslavila četvrt stoljeća rada, a sada je napokon dobila povećanje sredstava.

Ugovor je potpisala tajnica Zlatica Krznarić koja je zahvalila gradonačelniku jer ima sluha za kulturnu baštinu i ljude koji je žele očuvati. Istaknula je kako su sredstva, a radi se 240.000 eura, najizdašnija pomoć koja dobiva jedna zajednica kulturno-umjetničkih udruga u Zagrebačkoj županiji.

Poručila je kako će njihovi članovi i dalje ulagati svoje vrijeme i trud u očuvanje kulturne baštine i promoviranju ne samo u našoj zemlji nego i u inozemstvu.

zajednice

Zajednica tehničke kulture puno radi s djecom i mladima

Zajednica tehničke kulture Velike Gorice sljedeće godine slavi 30 godina osnivanja, a radu je govorio predsjednik Zajednice Nikica Repač.

– Naša Zajednica nije tako velika, djeluje samo sedam-osam udruga s područja tehničke kulture. Puno radimo s mladima i djecom, nudimo im programe koje oni u svom redovnom školovanju ne mogu ostvariti, pripremamo ih za natjecanja, vodimo računa o njihovoj izvrsnosti i nadam se da će nam ovih 37.200 eura omogućiti da ostvarimo još više programa – kazao je Repač.

Prošle godine Zajednici se priključilo Oldtimer klub Turopolje, odmah su krenuli s različitima aktivnostima i manifestacijama i time je naša Zajednica postala vidljivija, rekao je Repač.

Najviše sredstava pripalo je Vatrogasnoj zajednici i to 315.000 eura. Ugovor je potpisao tajnik zajednice Čedo Krizmanić koji je također zahvalio na dobivenim sredstvima.

– Svaki euro koji se uloži u vatrogastvo dva, tri, četiri puta se oplemeni, ako ne i više. Ostali smo gotovo na razini prošlogodišnjih sredstava, nadam se da će se za iduću godinu sredstva ipak malo povećati, jer imamo ljudstvo imamo sve, ali tehnika napreduje i sve je skupo – poručio je Krizmanić.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare