Za školske praznike stiže Zoo avantura: Edukativni program namijenjen je školarcima od drugog do šestog razreda

Foto: Zoološki vrt

Zagrebački Zoološki vrt tijekom drugog dijela zimskih školskih praznika, od ponedjeljka, 19. veljače organizira zanimljivi program za školarce. Zoo avantura namijenjena je učenicima od 2. do 6. razreda osnovne škole.

Kroz pet jednodnevnih programa u Zoo avanturi djeca o životinjskom svijetu uče kroz zabavu. Svaki dan je druga temu, pa dijete može izabrati onu koja ga najviše zanima ili pohađati programe svih pet dana.

U ponedjeljak će se upoznavati fauna džungle, u utorak Hrvatske, a u srijedu Afrike. U četvrtak će se govoriti o skrbi za životinje u zoološkim vrtovima, a petak će biti posvećen zaštiti ugroženih životinjskih vrsta. Sudionici Zoo avanture svaki će dan zaviriti u jedan kutak Vrta koji je inače izvan pogleda njegovih redovnih posjetitelja.

– Pod vodstvom iskusnih edukatora djeca tijekom programa razvijaju mnogobrojne vještine važne kako timariteljima, zoolozima i veterinarima, tako i stručnjacima koji ne rade sa životinjama. Školarci će moći pokazati svoju kreativnost i inovativnost, poboljšati snalaženje u prostoru te učiti o timskom radu.

Jednodnevni program počinje u 8, a završava u 16 sati. Dijete je moguće preuzeti nakon 14 sati – kažu iz Zoološkog vrta.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare