Završena prva sezona Turopoljske lige trail trčanja: Pobjednici su Škrinjarić, Terzić, Dikšić i Janjić

prva sezona
Foto: Maraton klub Velika Gorica

Prva sezona Turopoljske lige trail trčanja završena je finalnim kolom u subotu, 17. veljače kod Izletišta Ključić brdo. Skoro stotinu trkača sudjelovalo je u ligi tijekom sedam kola, a pobjednici lige su Bruno Škrinjarić, Kristina Terzić, Danijel Dikšić i Vedrana Janjić.

– S ligom smo krenuli u studenom prošle godine. Bila je to zimska liga, ali bez pravih zimsko-snježnih uvjeta, iako je bilo nekoliko ledenih kola. Liga poslužila je kao dobra zimska trening baza za predstojeće nastupe u cestovnim i trail utrkama širom Hrvatske, kako za članove Maraton kluba Velika Gorica tako i za trkače iz drugih klubova koji su povremeno dolazili na Ključić brdo. Jedan od njih bio je i višestruki prvak Hrvatske Nikola Špoljar (AK Zabor/Army Running Team), koji je u petom kolu pobijedio na dugoj stazi i postavio rekord staze 32min 35sec – kažu iz Maraton kluba Velika Gorica.

Peto kolo bilo je najmasovnije, sa 47 natjecatelja na dvije staze. Finalno kolo je s 40 natjecatelja bilo drugo najposjećenije. U posljednjem su kolu pobjede odnijeli Jasna Mikulić i Vedrana Janjić u ženskoj konkurenciji na dugoj i kratkoj stazi te Bruno Škrinjarić i Marijan Malčević u muškoj konkurenciji na dugoj i kratkoj stazi.

Bruno i Vedrana su i među pobjednicima lige, dok su Jasna i Marijan ovaj put ostali bez pehara. Jasna je zbog ozljede propustila tri utrke, a na preostale četiri utrke je pobijedila i na kraju zauzela četvrto mjesto u poretku lige za žene na dugoj stazi. Marijan je pak bio zauzet organizacijskim poslovima, a natjecao se samo na posljednjem kolu i pobijedio.

Iz MK Velik Gorica posebno su izdvojili i pohvalili osam trkača i trkačica koji su nastupili na svih sedam kola. To su Kristina Terzić, Vedrana Janjić, Ivana Novak, Jan Marić, Josip Martinović, Slavko Parlov, Zvonimir Bradić i Želimi Delač.

Zahvalili su majstoru Zvonku i tvrtki AlCu Metali za izradu i doniranje tabli kojima su označili stazu, a također veliko hvala upućuju Marineli i Izletištu Ključić brdo, koji postaju  dugoročni partneri za buduće trkačke projekte. Jedan od njih je prva Turopoljska trail utrka Ključić brdo, na kalendaru 1. rujna.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare