KOLUMNA Put do uspjeha: Evo kako mi je legendarni Bryan Adams podario nekoliko bitnih životnih lekcija, koje i ja dijelim s vama Piše: Siniša Drobnjak, velikogorički poduzetnik

emocijama
Siniša Drobnjak, velikogorički poduzetnik

Uvučeni u igru vlastitog ega, počnemo gubiti povezanost sa samim sobom.

Počnemo s gubitkom sposobnosti življenja života u trenutku koji nam se upravo događa, a nastavimo s utrkom za materijalnim postignućima, u nadi da ćemo na taj način “zatrpati rupu” koja se počela stvarati u nama.

Iz vlastitog iskustva mogu svjedočiti da ta utrka postaje sve kompleksnija, jer što više radimo na sebi time i naš ego postaje suptilniji, u nadi da će i dalje uspjeti zadržati ruke na volanu našeg života.

No, postoje trenuci u kojima ponovo na trenutak osjetimo Sebe. Onaj dio nas koji je oduvijek bio tu. Onaj dio nas koji ne osuđuje i ne stvara buku u našem mentalnom prostoru.

Taj dio nas djeluje i stvara iz ljubavi, a ne iz straha da ćemo ostati bez nečega ili da nismo dovoljno dobri.

Doživio jedan od takvih trenutaka na koncertu Bryana Adamsa.

Kartu sam kupio par dana ranije, kao posljedicu nevezanog razgovora sa dragim prijateljem koji mi je rekao da je veći bio na njegovom koncertu, ali da ide ponovo jer je Bryan odličan uživo.

Bryan je vrhunski glazbenik – kompletan od početka do kraja, što se vidjelo u svakom trenutku odličnog koncerta.

Ali životne lekcije koje je podijelio, imale su bitno dublji utisak na mene.

U jednom dijelu koncerta, Bryan je pjevao po željama publike. Pjevač koji je izdao 16 albuma ne može znati svaku pjesmu na pamet, ali to predstavlja još veći izazov za njegov prateći bend jer ne možete navježbati sav taj materijal za turneju.

Upravo se tu vidjela sinergija i spontanost Bryana i muzičara na pozornici, koji su sve “naručene” pjesme odsvirali toliko dobro, da smo imali dojam da su i njih uvježbavali u danima priprema prije same turneje.

Sinergija s ljudima u našem timu stvara se godinama, možda i desetljećima ako želimo imati ovakvu razinu kvalitete i profesionalnosti. 

Bilo je trenutaka kad je Bryan bio sam na pozornici, samo sa mikrofonom i gitarom u ruci i nosio je svojom energijom publiku kao i sa cijelim bendom iza sebe. To može jako malo ljudi.

Jednostavnost i autentičnost su nam toliko potrebne svima u životu. Komplikacije koje nam sugerira ego, služe isključivo njemu, a nikada i nama.

Stojeći u redu nakon koncerta, čekajući da dođem na red da mi Bryan potpiše njegov zadnji album, imao sam ga prilike promatrati nekoliko minuta.

Sjedio je u jednostavnoj crnoj majci i trapericama, nasmijan nakon dvosatnog koncerta.

Popričao je nekoliko rečenica sa svakim i prenoseći svoju smirenu energiju na sve nas koji smo ga strpljivo čekali.

Kad sam došao na red, pitao me je: “Za koga želiš da ti se potpišem na album?”

 Rekao sam mu: “Za moju kćer Emmu?”

“Koliko je stara Emma?”

“18.”

“Ja imam kćeri od 10 i 12.”

Rekao sam mu: “You are a lucky guy!”

Stisnuo mi je ruku i odgovorio s velikim osmijehom: “ We are both lucky guys!”

U tom trenutku shvatiš koliko život ustvari može i treba biti jednostavan.

Ništa nije slučajno.

Hvala ti, Bryan!

I na muzici i na životnim lekcijama.

Portal Gorica.info želi široj javnosti predstaviti uspješne Velikogoričane, njihove priče i njihova razmišljanja koja mogu biti inspiracija drugima. Jedan od takvih je i Siniša Drobnjak, privatni poduzetnik od 1995. godine.

U avanturu privatnog poduzetništva krenuo je iz kuće svojih roditelja od kojih je i posudio novac, dovoljan za osnivanje tvrtke i troškove prve prezentacije, na kojoj nije uspio doći do svog prvog kupca.

Danas je Siniša vlasnik nekoliko uspješnih tvrtki u regiji, koje se bave razvojem IT rješenja i distribucijom proizvoda u dentalnoj medicini.

Poslovna znanja je stjecao na prestižnim američkim i europskim poslovnim školama, a zadnjih nekoliko godina pomaže svojim klijentima u njihovom osobnom razvoju i tranziciji iz uloge zaposlenika u poziciju vlasnika.

U slobodno se vrijeme bavi humanitarnim radom i promicanjem tradicionalnih vrijednosti Turopolja, kao građanin Velike Gorice.

Otac je prekrasne tinejdžerice s kojom dijeli strast prema američkim konjima. Siniša je, među ostalim testiranjima vlastitih granica, uspješno prošao i 104 kilometra dugu avanturu po vrletima Velebita.

Završio je i veliki 48-satni maratonski humanitarni izazov za pomoć Judo klubu djece s teškoćama Fuji iz Velike Gorice.

Zbog svog višegodišnjeg humanitarnog rada Siniša Drobnjak je u prosincu 2023. godine nagrađen Turopoljskim srcem, nagradom Grada Velike Gorice.

Ovo je Sinišina 141. kolumna za portal Gorica.info.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare